1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Reuters: Polis, Cemal Kaşıkçı'nın 'Konsoloslukta Planlı Bir Şekilde Öldürüldüğüne İnanıyor'
Reuters: Polis, Cemal Kaşıkçı'nın 'Konsoloslukta Planlı Bir Şekilde Öldürüldüğüne İnanıyor'

Reuters: Polis, Cemal Kaşıkçı'nın 'Konsoloslukta Planlı Bir Şekilde Öldürüldüğüne İnanıyor'

Reuters haber ajansına konuşan iki Türk yetkili, 2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürüldüğünün değerlendirildiğini açıkladı.

07 Ekim 2018 Pazar 03:39A+A-

Ajansa konuşan yetkili, "Türk polisinin ön değerlendirmesine göre, Bay Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğunda öldürüldü. Biz cinayetin planlı olduğuna ve cesedin konsolosluk dışına çıkarıldığına inanıyoruz" dedi.

Aynı yetkililer, cinayetin nasıl işlendiği konusunda bir bilgileri olup olmadığına ilişkin ise açıklama yapmadı.

Muhalif gazetecinin köşe yazıları yazdığı Washington Post gazetesi ise Kaşıkçı'nın, "sırf bu cinayet için Türkiye'ye gelen bir tim tarafından öldürüldüğünü" yazdı.

Gazeteye konuşan bir Türk yetkili, "Suudi Arabistan'dan 15 kişilik bir ekibin geldiğine ve cinayetin planlı olduğuna inanıldığını" açıkladı.

Suudi kraliyet ailesine yönelik eleştirileriyle tanınan gazeteci-yazar Cemal Kaşıkçı'nın, Çarşamba günü Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na evlilikle ilgili belge almak üzere girdiği ve sonrasında kendisinden haber alınamadığı belirtiliyordu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hâlâ Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda" demişti.

HABERE YORUM KAT