1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Resulullah’a Sevgi ve Bağlılıktan Bunu mu Anlıyorsunuz?
Resulullah’a Sevgi ve Bağlılıktan Bunu mu Anlıyorsunuz?

Resulullah’a Sevgi ve Bağlılıktan Bunu mu Anlıyorsunuz?

Mersin’de bir ortaokulda öğrencileri sıraya sokup içinde ‘sakal-ı şerif’in bulunduğu iddia edilen bir kavanozun öptürülmesi Resulullah’ı (s) sevdirmek adına icra edilen yanlışlara bir örnek oldu.

03 Mayıs 2016 Salı 18:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde icra edilen etkinliklerden biri de Mersin’in Akdeniz ilçesinde, Selahattin Eyyübi İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşti. Yönetici ve öğrencilerin konuşmalarıyla başlayan etkinlik, okul müdürünün elinde tuttuğu bir cam kavanozun içindeki sakal-ı şerifin salavatlar eşliğinde öğrencilere öptürülmesiyle son buldu.

Bekleneceği üzere bu etkinliğe laik-Kemalist ve sol medya tepki gösterdi. ‘Eğitimin dinselleştirildiği’ yakınmalarını bu vesileyle malum çevreler bir kez daha serdetme fırsatı buldular.

Açıkçası laiklerin feryad edip etmemesi hiç umurumuzda değil, hatta genelde bu tür tepkilerin memlekette işlerin iyiye gittiğinin alameti olarak da görülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Mamafih bu durum bizleri açıkça yanlış ve sahih dinden uzak çabaları görmezden gelmeye de sevketmemeli.

Müminlerin canlarından ve sevdiklerinden evla bildikleri Resulullah’ı sevmenin ve bu sevgiyi göstermenin ‘sakal-ı şerif’ kutsamalarına indirgenmesi gayrı sahih bir yaklaşımdır, tümüyle bidattır. Allah’ın kulu ve elçisi olan Efendimiz’i yüceltme adına gerçekleştirilen bu tür tavırlar ancak O’nun getirdiği mesajın doğru anlaşılmadığının göstergesi olabilir. Ve bu tür etkinliklere İslam düşmanlarından önce Müminler karşı çıkmalıdırlar.

a8004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum