1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejimin Sıradaki Hedefi Dera'a ve Cisr Eş-Şuğur mu?
Rejimin Sıradaki Hedefi Dera'a ve Cisr Eş-Şuğur mu?

Rejimin Sıradaki Hedefi Dera'a ve Cisr Eş-Şuğur mu?

Esed rejimi ve işbirlikçilerinin yaz aylarında muhaliflere karşı yeni saldırılar başlatacağı ifade ediliyor.

23 Nisan 2018 Pazartesi 12:01A+A-

Esed rejimi ordusu, bahar ayları boyunca Şam'ın çevresinde muhaliflerin elindeki bölgelere saldırmış, söz konusu saldırılarda iki binden fazla sivil yaşamını yitirirken Doğu Guta ve Doğu Kalemun gibi bölgeler rejim eline geçmişti.

Rejim, Yermük Kampı ve çevresinde IŞİD ve muhaliflere karşı saldırıları sürdürürken, yaz aylarında yapılacak iki ayrı saldırıya da hazırlık yapıyor.

Mepanews’in Al Masdar'a dayandırdığı habere göre rejim ordusunun yöneleceği yerler arasında güneyde bulunan Dera'a ve Kuneytra ile birlikte kuzeybatıdaki Cebel Ekrad, Gab ovası ve Cisr eş Şuğur bulunuyor.

Dera'a ve Kuneytra, İsrail'in elindeki Golan Tepeleri'ne yakınlığı sebebiyle büyük önem taşıyor. Saldırıya katılacak birliklerin şimdiden bölgeye geldikleri kaydediliyor.

Rusya, Dera'a'daki gruplara Esed rejimiyle uzlaşma önermiş, ancak bu öneri kabul edilmemişti. Ürdün yönetimiyse bölgede saldırı istememesi sebebiyle Rusya ile görüşerek rejim ordusunun hamlesinin ertelenmesini talep etmişti.

Cisr eş Şuğur ve Cebel Ekrad ise Tahriru'ş Şam ve Türkistan İslam Partisi'nin bulunduğu bölgeler olarak biliniyor. El Kaide bağlantılı gruplar ve IŞİD, Suriye'deki ateşkes sürecine dahil edilmiyor.

HABERE YORUM KAT