1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejim Türkmen Bölgelerine Saldırıyor
Rejim Türkmen Bölgelerine Saldırıyor

Rejim Türkmen Bölgelerine Saldırıyor

Esed çetesi, Lazkiye vilayetine bağlı Keseb ve Bayırbucak Türkmen bölgelerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Lübnan sınırındaki Kalamun bölgesindeki Malule kasabası da rejimin eline geçti.

15 Nisan 2014 Salı 15:06A+A-

Al Jazeera kaynaklarına göre rejim birlikleri, Keseb kasabası ile Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarını son 24 saat içinde arttırdı.

Bölge savaş uçaklarının yanı sıra havan topları ve füzelerle vuruluyor. Muhaliflerin kontrolündeki Çalma tepesi ve bazı köylere de kara saldırıları yapıldı.

Bölgedeki kaynaklar, muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını, her iki tarafta da ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti.

Çatışma ve patlama sesleri, Yayladağı ilçesinden de duyulurken, Keseb kasabasından da zaman zaman dumanların yükseldiği görüldü.

Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı ile bölgedeki bazı yerleşim birimleri, yaklaşık 3 hafta önce muhaliflerin eline geçmişti.

‘Malule’ rejimin elinde

Kalamun bölgesinde kara saldırılarını yoğunlaştıran rejim, Malule kasabasını da muhaliflerin elinden aldı.

Şam'ın yaklaşık 50 km mesafede bulunan ve stratejik önemi olan kasabanın şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin çekilmek zorunda kalması ile rejimin kontrolüne geçti.

Şam’ı Humus’a bağlayan güzergah üzerindeki bulunan Malule'nin, stratejik konumunun yanı sıra Hristiyanlar için de sembolik önem taşıyor. Hz. İsa’nın yaklaşık 16 yıl yaşadığı ifade edilen kasabada, Ortodokslara ait tarihi bir manastır bulunuyor.

Halep’e varil bombalı saldırılar

 

 

 

Suriye’de rejim savaş uçakları Halep kentinin bazı bölgelerine varil bombalı saldırılar düzenledi. Saldırılarda birçok ev ve işyeri isabet aldı.

Bölgedeki Al Jazeera Muhabirine göre, saldırılar sonucu binaların en kazı altında kalan üçü çocuk sekiz sivil hayatını kaybetti.

Açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin, Halep'in Şeyh Said bölgesinde rejim güçlerine yerli yapım havan toplarıyla saldırı düzenlediği kaydedildi. Saldırılarda 20’ye yakın sivilde yaralandı. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) son 24 saatte rejime bağlı güçlerin kara ve havandan düzenlediği saldırılarda, Şam'ın dış kesimlerinde 27, Humus'ta 13, Halep'te 8, İdlib'de 6, Dera'da 5, Hama'da 3 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere 63 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

(Al Jazeera ve AA)

HABERE YORUM KAT