1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rejim Tedmur'dan Çekilirken Tarihi Eserleri Yağmaladı"
"Rejim Tedmur'dan Çekilirken Tarihi Eserleri Yağmaladı"

"Rejim Tedmur'dan Çekilirken Tarihi Eserleri Yağmaladı"

IŞİD'in, Humus'un doğusunda yer alan tarihi Tedmur antik kentinin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiği belirtildi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 23:47A+A-

Tedmur'daki yerel aktivistlerden Ömer Hamza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının birkaç günden bu yana saldırılarını sürdürdüğü Humus'un doğusundaki tarihi Temdur kentinde denetimi sağladığını söyledi.

Rejim güçlerinin kentten kaçtığını vurgulayan Hamza, "IŞİD kentte kontrolü sağladıktan sonra meşhur Tedmur Hapishanesi'ndeki tüm tutukluları serbest bıraktı. Cezaevinden kaç kişi çıktığını bilmiyoruz ama tüm tutuklular bırakıldı. IŞİD'in, Tedmur çevresinde rejim güçlerinin olduğu yerlere saldırısı devam ediyor" dedi.

"Rejim Tedmur'dan çekilirken tarihi eserleri çaldı"

Esed güçlerinin Tedmur'dan çekilirken kentteki müze ve tarihi eserleri yağmaladığını öne süren Hamza, "Esed güçleri, IŞİD'in kentte saldırısını fırsata dönüştürerek kentteki müzeleri yağmaladı. Rejim güçleri çok sayıda tarihi eseri çaldı. Rejim şimdi, müzelerde kaybolan eşyaları IŞİD'in çaldığını iddia edecek" yorumunu yaptı. 

Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, tarihi kenti yoğun bir şekilde bombaladığına aktaran Hamza, kentteki halkın, rejimin hava saldırılarından dolayı dışarı çıkmadığını dile getirdi.. Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de Tedmur'un IŞİD'in kontrolüne girdiğini duyurdu. 

HABERE YORUM KAT