1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejim, Ölen Muhalifleri Yakıyor
Rejim, Ölen Muhalifleri Yakıyor

Rejim, Ölen Muhalifleri Yakıyor

Hizbullah destekli Esed rejimine karşı savaşan Halepli muhaliflerden Cemeyyit ve El Zehra’da öldürülen bazı savaşçıların cesetlerinin rejim güçleri tarafından tahrip edildiği ve yakıldığı kaydedildi.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 17:52A+A-

Söz konusu bölgede Nusret Cephesi, Ahraruş Şam, Ensar El Din Cephesi, Mücahid El İslam, Ensar El Hilafe, Tevhid Vel Cihad, Ebu İmara Tugayları, Fecr’ul Hilafe Tugayları, Saraya ve Miad, Sahabe Tugayları, Cundullah ve Sultan Murad Tugayları tarafından oluşturulan Ensar El Şeria Operasyon Odası ile Rejim Kuvvetleri arasında iki gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyordu.

Cemeyyit ve El Zehra’da öldürülen muhalif savaşçıların rejim askerleri tarafından sürüklenerek bir araya toplandığı ve ardından ateşe verilerek yakıldığı bildirildi.

Benzer bir olay, 29 Haziran’da Haseke’de de yaşanmıştı. Rejim Ordusu ve Ulusal Muhafaza Birliği milisleri, öldürdükleri 5 IŞİD üyesine ait cesedi yakmıştı.

Bölgeden haber yapan bağımsız gözlemciler, cesedi yakılan savaşçılardan birinin kafasının kesik olduğunu doğruladı.

Video karelerine yansıyan olayda bir rejim askerinin muhalif savaşçının gözlerini bıçakla oyarak ‘Bu Aleviler için!’ diye bağırdığını göstermişti.

Kaynak: infocenter.media

rejim-gucleri-muhalflerin-cesetlerini-yakti.jpg

HABERE YORUM KAT