1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Rejim BM’ye Hâlâ Doğu Guta İçin Erişim İzni Vermedi”
“Rejim BM’ye Hâlâ Doğu Guta İçin Erişim İzni Vermedi”

“Rejim BM’ye Hâlâ Doğu Guta İçin Erişim İzni Vermedi”

Doğu Guta’da yardım bekleyen 200 bin civarında sivilin bulunduğu, kuşatma bitmesine rağmen rejimin hâlâ BM’ye erişim izni vermediği bildirildi.

24 Nisan 2018 Salı 16:03A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında Beşşar Esed rejiminin yaklaşık 2 hafta önce ele geçirdiği Doğu Guta’daki son duruma da değinen Dünya Gıda Programı (WFP) Suriye Direktörü Jakob Kern, şöyle konuştu:

“Doğu Guta artık kuşatma altında değil ama hâlâ WFP ekiplerinin bölgeye ulaşması için erişim iznimiz yok. Suriye rejimi hâlâ erişim izni vermedi. Suriye’de (rejimden) bir izin almadan bir yerden başka bir yere hareket etmenize müsaade edilmiyor. Biz de dâhil, elinizde dolaşım izni olduğuna dair belgeler olmadığı sürece hiçbir yere hareket etmek mümkün değil.”

AA’da yer alan habere göre, Kern, Doğu Guta’da hâlâ yaklaşık 200 bin sivilin yaşadığını, 150 bin kişinin de bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını anımsatarak, Doğu Guta halkına acil gıda ulaştırmak için bir kez daha erişim izni verilmesi çağrısında bulundu.

Suriye’de her 10 kilometrede bir kontrol yapıldığını anlatan Kern, bu durumun özellikle yerinden edilen sivillerin hayatını daha da zorlaştırdığına dikkat çekti.

Rejim ve işbirlikçileri, aylardır katliamlar yaptıkları Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kontrolü 12 Nisan’da tümüyle ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT