1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Refah Sınır Kapısı Bayramda İki Yönde de Açık
Refah Sınır Kapısı Bayramda İki Yönde de Açık

Refah Sınır Kapısı Bayramda İki Yönde de Açık

Mısırlı yetkililer Refah Sınır Kapısı'nın bayramdan önce iki yönlü olarak açılacağını vaad etti.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 15:58A+A-

Gazze Geçiş Kapıları ve Sınırlar İdaresi Genel Müdürü Mahir Ebu Sibha, Mısırlı yetkililerin Rafah sınır kapısının Ramazan bayramından önce her iki cihete de açılacağı yönünde vaatte bulunduklarını bildirdi.

Ebu Sibha bugün (13 Ağustos Pazartesi) yaptığı açıklamada, kapının bayram öncesinde her iki tarafa da açılacağına dair açıklamanın şimdilik Mısırlı yetkililerin sözlü vaatleri olduğunu ama henüz resmî kanallardan teyit edilmiş kesinleşmiş bir karar bulunmadığını ifade ederek bu vaatlerin kesinlik kazanması için yarın (14 Ağustos Salı) geçişlerin başlamasına imkan sağlanması beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Kapının geçişlere kapatılmasından dolayı içeride ve dışarıda geçiş bekleyen ciddi sayıda yolcu biriktiğini, geçiş bekleyenlerin sayısının 30-35 bini bulduğunu dile getiren Ebu Sibha yaklaşık beş günden beri de kapının açılması hakkında bir beklenti olmaması sebebiyle yolcu kayıtlarının da yapılmadığını ifade etti.

Mısır tarafında askerî yetkililer, 5 Ağustos Pazar akşamı Sina'da sınır güvenlik güçlerine yönelik olarak gerçekleştirilen ve 16 er ve subayın ölümüne neden olan saldırıyı gerekçe göstererek Rafah sınır kapısını geçişlere kapatmışlardı. Filistinli yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda bu uygulamanın Gazze ahalisini toptan cezalandırma niteliği taşıdığı ve haksız bir uygulama olduğu dile getirildi.

HABERE YORUM KAT