1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ramazanın 1. Gününde 190 Suriyeli Katledildi
Ramazanın 1. Gününde 190 Suriyeli Katledildi

Ramazanın 1. Gününde 190 Suriyeli Katledildi

Esed-Baas vahşeti Ramazanın birinci gününde de durmadı. 190 Suriyeli Ramazanın ilk gününde katledildi. Yüzlerce yaralı…

21 Temmuz 2012 Cumartesi 10:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Ramazanın ilk günü de çok kanlı geçti. Esed’e bağlı birlikler yine şehirleri topa tuttu.  190 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda özellikle Humus’a bağlı Rastan’dan gelen görüntü yürekleri dağladı.

Rastan’da dün çekilen videoda yaralıların toplandığı bir evden görüntüler var. Bebek, çocuk, kadın yaralıların bulunduğu ve sürekli feryat, beddua ve ağlama seslerinin işitildiği video, saldırıların boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

İşte Rastan’da dün çekilen video:

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 187 olduğunu duyurdu.

Londra merkezli örgüt, gün boyu sadece başkent Şam'ın banliyölerinde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 62 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını, onlarca evin yıkıldığını ve çok sayıda evde de yangın çıktığını kaydetti.

Örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te 40, Humus'ta 21, Dera'da 20, İdlip'te 19, Deyr ez-Zor'da 13, Hama'da 6, Lazkiye ve Kuleytra'da 3’er kişinin katledildiğini belirtti.

Bu arada Şam'ın Harassa bölgesindeki Hasan Camii'ne havan ve top mermileri düşmesi sonucu cemaatten çoğunun yaralandığını belirten Şam Haber Ağı, kuzeydeki Haseke kentine bağlı olan Kamışlı'da da Özgür Suriye Ordusu ile Baas ordusu arasında çatışmaların yaşandığını belirtti.

Bir helikopterin Hareste ve Kabun bölgelerini bombalaması sonucu bölgeden yoğun siyah dumanların yükseldiğini kaydeden haber ağı, Rakka Tapka'da birçok kontrol merkezinden askerin ayrılarak Özgür Suriye Ordusuna katıldığını aktardı.

Lazkiye, Halep'in Salahaddin, Şam'ın Meze, Tafarsusa ve Daraya bölgelerinde de çatışmaların yaşandığına değinen haber ağı, Özgür Suriye Ordusunun Meze semtinde bir askeri helikopteri düşürdüğünü ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT