1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ramazan Şallah, İsrail'le Ateşkesi Yorumladı
Ramazan Şallah, İsraille Ateşkesi Yorumladı

Ramazan Şallah, İsrail'le Ateşkesi Yorumladı

Direnişin Gazze'de İsrail'le caydırıcılık dengesi kurduğunu söyleyen İslami Cihad lideri, ateşkesi "ders" olarak niteledi.

14 Mart 2012 Çarşamba 11:00A+A-

"İşgal Rejimine Büyük Bir Ders Verdik" 

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Siyonist işgalciyle yapılan fiili ateşkesin Filistin direnişinin başarısı olduğunu belirterek, Siyonist işgalcinin tarihinde ilk kez böyle bir anlaşmayı kabul ettiğini ve hiçbir suikast gerçekleştirmeyeceğine söz verdiğini bildirdi.

Siyonist işgal rejimi, geçen hafta Cuma günü başlattığı, Gazze Şeridi'ni hedef alan ve dört gün süren saldırılarını Mısır'ın çabaları ve arabuluculuğuyla sona erdirmeyi kabul etmiş, direniş liderlerini ve üyelerini hedef almayacağını taahhüt etmişti.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri'nin saldırıların en yoğun olduğu dönemde "İşgalci düşman savaşı yaymak istiyorsa biz buna hazırız, füzelerimizin menzili işgal altındaki toprakların içlerine kadar ulaşmaktadır" dediğini hatırlatan Şellah, Gazze'de direnişin Siyonist işgal rejimiyle korku ve caydırıcılık dengesi kurduğunu söyledi.

Şellah, hareketinin tavrının başından beri açık ve net olduğunu ifade ederek, suikastların durmasını garanti etmeyecek hiçbir anlaşmayı kabul etmediklerini belirtti.

Siyonist işgal güçlerinin 9 Mart Cuma günü ikindi saatlerinde başlattığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Zuheyr El-Kaysi ve direniş liderlerinden Mahmud Haneni başta olmak üzere 25 Filistinli şehit olmuş ve direniş gruplarının misilleme saldırılarının ardından işgal rejimi fiili ateşkesi kabul etmek zorunda kalmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum