1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ramazan Bayramını Arakanlılarla Yaşamak…
Ramazan Bayramını Arakanlılarla Yaşamak…

Ramazan Bayramını Arakanlılarla Yaşamak…

Ramazan bayramını Bangladeş’teki Arakanlı mazlumlarla geçiren Şefik Sevim, bölgedeki gözlemlerini Haksöz-Haber okuyucuları için derledi.

18 Haziran 2018 Pazartesi 17:21A+A-

Arakan İzlenimlerimiz

Şefik Sevim / Haksöz-Haber

Ramazan ayının belki de bereketinin bir sonucu olarak birçok kardeşimizin soluğu farklı bölgelerde aldığı gibi biz de soluğu Ramazan Bayramı arifesinde Arakan’da aldık. Ankara’dan Şükrü Can dostumuzla 9 saatlik süren Dakka- Cox’s Bazaar ve karayollarıyla Bangladeş – Arakan sınırındaki kamplarda noktalanan yolculuğumuz, hamdolsun birçok açıdan verimli geçti.  14 kamptan oluşan ve yüzbinlerce Müslümanın yaşadığı yerleşim alanları bir insanın havsalasını zorlayan tüm insani ve fıtri ihtiyaçlardan mahrum olduğunu gördük. Bir haftalık Arakan kamplarındaki saha çalışmamızdan sonra Nüfusun yüzde beşinin Müslüman olduğu Nepal’e iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdik. Azgın Hindu ve Budist atmosferin içerisinde gerçek anlamda sahiplenme ihtiyacında olan Müslüman öbeklerle karşılaştık. Bu durum bizim ne kadar çok yapmamız gereken amellerimizin olduğu gerçeği ile yüzleştirdi.

Öncelikle bizim dışımızdaki mahallenin gündemlerimize ve sorunlarımıza yönelik algı operasyonlarının ne kadar güçlü bir enformasyonla kamuoyumuzu etkilediğini ancak fiili olarak sahayı yaşadığımızda daha iyi anlayabiliyoruz. (…)

Yazının Devamı >>>