1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ramallah Çocuk Şehidi Uğurladı
Ramallah Çocuk Şehidi Uğurladı

Ramallah Çocuk Şehidi Uğurladı

Salı günü işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olan Mahmud Bedran’ı (15) Rabbine uğurladı.

25 Haziran 2016 Cumartesi 02:33A+A-

Batı Yaka’nın Ramallah ve El-Bire halkı, geçen Salı günü Beyt Ur Et-Tahta köyünde işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olan Mahmud Bedran’ı (15) Rabbine uğurladı.

Ramallah’taki devlet hastanesinden alınan şehidin cenazesi kalabalık bir kitle tarafından doğum yeri olan Beyt Ur Et-Tahta köyüne götürüldü.

Evine getirilip ailesinin son kez kendisini görmesinden sonra köy camisinde namazı kılınmadan önce okuluna götürüldü. Köy camisinde kılınan namazdan sonra şehit köy mezarlığında defnedildi.

Şehidi omuzlarında taşıyan mahşeri kalabalık, işgal rejimi aleyhinde sloganlar atarak, şehidin intikamının alınmasını istedi.

Ramallah valisi yaptığı konuşmada “işgal rejimi yavrularımızı soğukkanlılıkla öldürmek için karar almıştır. Bu, bütün dünya için utançtır” dedi.

Oğlunun şehit edilmesiyle ilgili konuşan şehit babası ise, işgal güçlerinin oğlunu özellikle hedef alarak öldürdüklerini söyledi.

Şehidin babası Re’fet Bedran yaptığı açıklamada “işgal güçlerinin Mahmud’un yanlışlıkla öldürüldüğünü söylemeleri sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey değildir. Caddeyi sürekli kontrol eden ve gözetleyen, caddenin hangi noktasında ne olduğunu çok iyi bilen bu güçler nasıl hata edebiliyor? Madem hata ile vurulmuştu, peki neden cenazesini iki gün gasp edip vermediler” ifadesini kullandı.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT