1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rakka’yı Yok Etmek İçin 1 Telsiz ve Google Haritaları Yetti
Rakka’yı Yok Etmek İçin 1 Telsiz ve Google Haritaları Yetti

Rakka’yı Yok Etmek İçin 1 Telsiz ve Google Haritaları Yetti

​​​​​​​İngiliz Times gazetesinin Orta Doğu muhabiri Richard Spencer, YPG’nin kurduğu SDG’nin IŞİD’den aldığı Suriye kenti Rakka’dan izlenimlerini aktardı.

19 Ekim 2017 Perşembe 15:44A+A-

Spencer, Rakka’yı almanın arkasında yeni bir savaş tarzının bulunduğunu belirtiyor: Düzenli bir şekilde bir kenti yok etmek.

Times muhabiri, YPG’li militanların bu operasyonda en büyük silahlarının tüfekleri değil, telsiz ve Google haritaları olduğunu yazmış:

“YPG’li militanın en yakın arkadaşı tüfeği değil telsiz ve Google haritalarıydı. 20 yaşındaki Delil Gamgeen, bunun nasıl olduğunu gösterdi. Not defterinde, şu anda bulunduğumuz noktayı gösteren, bir hafta önceki bir Google haritasını çıkardı.

“Haneler noktalarla gösteriliyordu. ABD tarafından eğitilen YPG güçlerinin ele geçirdiği yerler sarı, IŞİD’in elindeki yerler kırmızıydı. Kendi birimi saldırıya uğradığında bununla bağlantılı kırmızı noktadan telefon açıyordu. Çok kısa süre sonra ise koalisyon güçleri bu noktayı bombalıyordu.

“Bazıları için bu, adil bir savaş değildi hatta zorluydu. Kürtlerin kadın güçlerinde gönüllü olarak yer alan 28 yaşındaki İngiliz vatandaşı Kimmie Taylor, düşmanla bir karşılaşmasından şöyle bahsediyor:

‘Onlardan üç kişi vardı. Biz on kişiydik ve onları alabilirdik’. Amirleri çekilmeleri konusunda ısrar etti. ‘Bir hava saldırısı geldi. Bu gerçekten de gerekli değildi. Bundan şikayet etmiyorum, Ancak şuraya bir bak. Harap olmuş durumda.”

Spencer kentte bugün hiçbir sivil kalmadığını aktararak devam ediyor:

“Bu şu anda teorik bir soru. Dün Rakka’da hayatta tek bir sivil yoktu. Ortada iki kedi, bir köpek, birkaç yüz Kürt savaşçı ve bir Amerikan özel güçleri uzmanı vardı”.

Kaynak: Asyanın Sesi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum