1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rakı Haftası Rezilliğine Kocaeli'de Protesto
Rakı Haftası Rezilliğine Kocaelide Protesto

Rakı Haftası Rezilliğine Kocaeli'de Protesto

Rakıdan para kazana sermayenin, kazancını artırmak amacıyla, insan sağlığına zararlı içki tüketimini teşvike yönelik Rakı Haftası etkinlikleri, İzmit İnsan Hakları Parkında protesto edildi.

14 Aralık 2012 Cuma 14:00A+A-

14 Aralık 2012 Cuma günü, Cuma nazmı çıkışından sonra, saat 13.00’da, İnsan hakları parkında toplanan aktivistler ve vatandaşlar açtıkları pankartlarla “Rakı Haftası” adı altında , içki tüketimini özendirici etkinliklerin, insan ve toplum sağlını koruma amaçlı olarak, devletçe yasaklanması talebinde bulundular.

Kartepe İnsan Hakları Derneği adına basın açıklamasını okuyan Behlül METİN aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 “Ey iman edenler! İçki ( Rakı, Şarap, Votka, Bira, Viski ve benzeri şarhoş eden içecekler ) kumar,( loto, toto, kazı kazan, milli piyango, her türlü şans oyunları ) dikili taşlar(İbadet edilen, tazim ve saygı duruşunda bulunulan her tür Putlar),Fal ( Yıldız falı, kahve falı, el falı ve benzeri fallar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir, bunlardan uzak durun ki( toplumsal bireysel) mutluluğa kurtuluşa kavuşasınız””Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ister, sizi Allah ı anmaktan ve namaz kılmaktan uzaklaştırmak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?”(Maide suresi 90–91.ayetler)

6 yıldan beri Türkiye’nin milli içkisi olarak tanıtılan ve 6 ülkede 8- 15 Aralık tarihleri arasında içki haftası olarak kutlanan, rakı haftası ile Müslüman halkımızın daha fazla zehirlenmesi ve uyuşturulması adına çabalar sarf edilmektedir. Âlemlere rahmet, Hz. Muhammed sas. Efendimiz, “ içki kötülüğün anasıdır” buyurarak Müslümanlara içkinin her çeşidinden ( RAKI, VOTKA, BİRA, VİSKİ, ŞARAP VE BENZERİ İÇKİLER ) uzak durmalarını emretmiştir.

Yüce rabbimizin kesin olarak yasakladığı her türlü içkinin, ülkemizde tüketilmesi, bunun adına etkinlikler düzenlenmesi, İSLAM ve Müslümanlar adına yüz kızartıcı utanılacak bir durumdur. İnsanlarımız çeşitli içkilerle uyuşturularak, ülkemizin problemlerinden uzak tutularak, hem dünyaları hem’de ahiret’leri yok edilmektedir.

Bizler İSLAM’i İNSAN hakları savunucuları olarak her türlü kötülüğün anası olan, bilinci yok eden, insanlık âleminin baş düşmanı olan içki kullanımını teşvik amaçlı, içki haftasını şiddetle ve esefle kınıyoruz. Müslümanlar olarak böyle bir haftayı reddediyoruz, ayrıca bizim gibi halkı % 99 Müslüman olan bir ülkeden, böyle bir kutlamanın bütün dünyaya yayılmaya çalışılması, Müslümanlar açısından utanç verici bir durumdur.

Müslüman halkımıza içki belasından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. İçki tüketimi dünyada hızla artmaktadır, en fazla içki tüketimi AVRUPA BİRLİĞİ ülkelerinde gerçekleşmektedir. Emperyalizmin ve kapitalist sermayenin, hükümetleri, halklarını, koyun gibi!, düşünmeyen insan tipine dönüştürmek için, içki ve uyuşturucu kullanımı teşvik etmekte, bu tür etkinliklerle yaygınlaştırmaya çalışmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren birçok şehirde içki üreten fabrikalar kurulmuş ve üretilen bu içkilerin satışı için neredeyse her mahalleye içki satan alışveriş merkezleri, dükkânlar, büfeler, içkili lokantalar, meyhaneler, birahaneler, barlar, pavyonlar ve benzeri kurumlar kurulmuştur. Bunlarla halkımızın hem dünyası hem de ahireti yok edilmiştir. Ey kimliğinde, din hanesinde İSLAM yazan Müslüman halkımız, içkiden ve diğer uyuşturuculardan uzak durun. Bununla ilgili,  peygamberimiz Hz MUHAMMED sas. buyurdu ki,

"Allah içkiye, onu içene, dağıtana, satana, satın alana, imal edene, imal ettirene, taşıyana ve kendisine taşıtana ve parasını yiyene lânet etsin." (Tirmizi,)

Hükümet vatandaşının sağlığını korumakla mükelleftir. İçki gibi, insan sağlığına zararlı maddelerin kullanılması, esrar ve uyuşturucu gibi yasaklanmalıdır. İçki ile uyuşturucu arasında ne fark vardır?, ikisi de insanın aklını alır ve insan vücuduna zarar verir. Bu sözlerimiz üzerine birilerinin  “bizlerin yaşam biçimine müdahale edilmek isteniyor”  diyeceklerini duyar gibi oluyoruz. Ey yaşam biçimine müdahale yaygaracıları, içki yüzünden alkolle araç kullanımından dolayı bu ülkede, senede kaç kişinin yaşama hakkına !,müdahale edildiğini, kaç kişinin hastanelere düştüğünü, kendi yaşam hakkına müdahale ettiğini, alkoliklerin yakınlarına içki yüzünden olmadık işkenceler çektirip, insanca yaşama hakkına müdahale ettiğini !, biliyor musunuz?. İçki kullanmayanların, içki müptelalarından zarar görmeden yaşama hakkı için, hükümeti  içkiyi de, uyuşturucu gibi yasaklamaya davet ediyoruz. İçki müptelalarının, kendilerine ve başkalarına verecekleri zararlardan devlet tarafından korunmak, en doğal insan hakkıdır. Ülkemizde içki, üretilmesin, satılmasını ve içilmesinin yasaklanmasını şiddetle talep ediyoruz. Rakı haftası gibi vatandaşın sağlığını tehdit edecek alışkanlıklara davet eden etkinliklerinde devletçe yasaklanmalıdır. Her karış toprağında şehid kanları olan bu mübarek topraklarda ALLAH’ın yasak ettiği içki pisliğini görmek istemiyoruz, basın açıklamamıza katıldığınız için teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT