1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Raid Salah: "Gazze'nin Zaferi Mescid-i Aksa'nın Zaferidir"
Raid Salah: "Gazze'nin Zaferi Mescid-i Aksa'nın Zaferidir"

Raid Salah: "Gazze'nin Zaferi Mescid-i Aksa'nın Zaferidir"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, direnişin Gazze Şeridi'nde siyasi ve askeri zafer kazandığını belirtti.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:00A+A-

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Filistin direnişinin Gazze Şeridi'nde kazandığı siyasi ve askeri zafere övgüde bulunarak, Filistin direnişinin Kahire'deki müzakerelerde işgal rejimine şartlarını kabul ettirdiğini söyledi.

Şeyh Raid Salah, bugün (27 Ağustos Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze'nin zaferinin Filistinlilerin birlik ve bütünlüğünü de en iyi şekilde ortaya koyduğunu belirterek, bu başarının korunması gerektiğini ifade etti.

Zaferin işgal rejiminin gururunu kırdığını ve işgalcilerin zaferler kazandığı dönemin sona erdiğini belirten Şeyh Raid Salah, Gazze Şeridi'nde meydana gelen yıkımın ve şehitlerin kayıp değil fedakarlık olduğuna işaret ederek, Gazze Şeridi'nin işgale karşı direniş ve bağımsızlık yolunda ileride de bu tür fedakarlıklarda bulunabileceğini söyledi.

1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin Gazze Şeridi'ne desteğine de değinen Şeyh Raid Salah, Filistinlilerin işgale karşı direnme hakkından yana olduklarını açıkça ilan ettiklerini, bu tavırlarından da pişman olmadıklarını ve hiçbir gün de pişman olmayacaklarını dile getirdi.

Şeyh Raid Salah, Gazze Şeridi'nin zaferinin Mescid-i Aksa'nın zaferi olduğunu ve Gazze'nin zorla kabul ettirdiği korku dengesinin Mescid-i Aksa'yı koruyacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum