1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Raid Salah Açlık Grevinin 3. Gününde!
Raid Salah Açlık Grevinin 3. Gününde!

Raid Salah Açlık Grevinin 3. Gününde!

İşgalci İsrail’in hapishanesinde tutuklu bulunan 1948 Filistin İslâmî Hareketi lideri Şeyh Raid Salah açlık grevinin üçüncü gününe girdi.

15 Kasım 2016 Salı 15:02A+A-

İşgalci İsrail’in hapishanesinde tutuklu bulunan ve pazar günü açlık grevine başlayan 1948 Filistin İslâmî Hareketi lideri Şeyh Raid Salah’ın eşi Ümmü Ömer, eşinin zindandan tebessüm etmeye devam ettiğini söyledi.

Bi’ru’s-Seba hapishanesinde tutuklu bulunan Şeyh Salah’ı dün hapiste ziyaret eden Ümmü Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şeyh, açlık grevine rağmen güler yüzlülüğünden bir şey kaybetmemiş, zindandan tebessüm etmeye devam ediyor. Benden üzülmememi ve tevekkül etmemi istedi.” dedi.

Ümmü Ömer, açlık grevine rağmen Şeyh Salah’ın moralinin yüksek olduğunu söyledi.

Şeyh Salah’ın açlık grevine başlama kararını sâdece kendi durumunun düzeltilmesi için değil, hapishanedeki diğer Filistinli tutsaklarla dayanışmak için de aldığını söyleyen Ümmü Ömer, “Şeyh, mükemmel bir şahsiyete sahip. Onun için kendi nefsinden önce, dava arkadaşları gelir. Onun için en önemli şey, ilkelerinden ödün vermeme azmidir.” diye konuştu.

Şeyh Salah’ın 2003’te de cezaevinde 4 günlük açlık grevine girdiğini hatırlatan Ümmü Ömer, “İsrail hapishane idâresi taleplerini karşılamadığı sürece bu mücâdelesinden vazgeçmeyecektir.” dedi.

Yarın Avukatıyla Görüşecek

Öte yandan AA muhabirine konuşan Şeyh Salah’ın avukatı ve Mizan İnsan Hakları Merkezi üyesi Ömer el-Hamayse, müvekkilinin hapishane idâresi tarafından açlık grevini sonlandırması için baskıya maruz kaldığını söyledi.

Şeyh Salah’ın açlık grevi sürecini Kur’ân tilavetiyle ve ibadetlerle geçirdiğini belirten el-Hamayse, cezaevi idâresinin Şeyh Salah’ın zindan günlerinde yaşadıklarını kaleme aldığı hatıratının bulunduğu ve Filistin davasıyla ilgili yazılar kaleme aldığı 50 adet defterine de el koyduğunu belirtti.

el-Hamayse, yarın Bi’ru’s-Seba hapishanesinde açlık grevinin üçüncü gününe giren Şeyh Salah’ı ziyâret edeceklerini ve hukûkî süreçle ilgili bilgi alacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT