1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Rabia Gününde Diyarbakır Ümmet İçin Ayaktaydı
Rabia Gününde Diyarbakır Ümmet İçin Ayaktaydı

Rabia Gününde Diyarbakır Ümmet İçin Ayaktaydı

Mısır’ın Rabia Meydanı’nda, darbeye direnen on binlerce sivil eylemcinin tanklarla dağıtıldığı kanlı operasyonun 1’inci yıldönümünde katil cunta yönetimine öfke yağdı.

14 Ağustos 2014 Perşembe 18:21A+A-

Dünya Rabia Günü dolayısıyla ülkenin farklı noktalarında düzenlenen eylemlerden biri de Ofis AZC Plaza önünde gerçekleştirildi.  Birçok sivil toplum kuruluşundan oluşan Rabia Platformu tarafından düzenlenen eyleme Özgür-Der Diyarbakır Şubesi de destek verdi. Ofis Camiinde toplanan eylemciler, kılınan öğle namazının ardından Ofis AZC Plaza önüne sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüdü.  

Topluluk, attığı sloganlar ve açtığı pankartlarla Ortadoğu’da Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı.  Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Filistin, Telafer, Kerkük, Keşmir, Halep, Sincar, Patani ve Arakan’da yaşayan halklara yapılan zulümlerin bir an önce durmasını isteyen tıopluluk, sık sık Mursi lehine sloganlar attı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Genç Memur Sen Başkan Yardımcısı Ayhan Artuk, ümmetin her ferdine seslenerek “Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin? Zülüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin?” sorularını sordu, sorumluluk alma çağrısı yaptı.

Artuk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mısır’da darbeci Sisi’nin, Suriye’de cani Esed’in, Gazze’de katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in insanlığı katletmesi, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin? Dünyadaki zulmün kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Vahşet mühendislerinin 2013’ün 14 Ağustos’unda Mısır’da temelini attığı zulüm gökdelenini sen yerle bir edeceksin. Zindanları mazlum mekanı haline getiren emperyalist cinnete sen dur diyeceksin. Döktükleri mazlum kanlarının üzerine iktidarını inşa etmek isteyen petrol diktatörlerini sen devireceksin. Çocukları öldürülen anaların feryatlarını kahkahalarıyla bastırmak isteyen ölüm makinelerine haddini sen bildireceksin. Sen susmasaydın, sen ayağa kalksaydın, sen hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın, sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın; İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamazdı. Afrika’nın çocukları açlıktan ve susuzluktan kıvranamazdı. Afrika’da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmazdı. Arakan’da Doğu Türkistan’da, Mali’de Müslümanlar hunharca vurulmazdı. Sen ayağa kalksaydın, sen insanlığı ayağa kaldırsaydın, sen hakkıyla ümmet olsaydın, Mursi’ye darbe yapılamaz, İhvan’lar hapse atılamaz, Mısır’da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir meydanları Esma’ların ve Abdullah’ların ölümüne sahne yapılamazdı. En ayağa kalk ki huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünya kuralım."

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

diyarbakir-rabia-20140814-01.jpg

diyarbakir-rabia-20140814-02.jpg

diyarbakir-rabia-20140814-03.jpg

diyarbakir-rabia-20140814-04.jpg

diyarbakir-rabia-20140814-05.jpg

diyarbakir-rabia-20140814-06.jpg

 

HABERE YORUM KAT