1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/YPG Saflarındaki Blackwater Milisleri
PYD/YPG Saflarındaki Blackwater Milisleri

PYD/YPG Saflarındaki Blackwater Milisleri

ABD'nin Irak ve Afganistan işgalinde işlediği katliam ve işkencelerde başrol oynadığı ölüm mangası olarak adlandırılan Blackwater'a bağlı bazı milislerin Suriye'de YPG'ye destek verirken çatışmalarda yaralandığı belirtildi.

26 Mayıs 2015 Salı 23:07A+A-

Suriye'de PKK'nın kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar devam ederken çatışmalarda YPG saflarında savaşan bazı Blackwater milislerinin yaralandığı açıklandı.

Facebook üzerinden yayın yapan bir grup, Blackwater özel güvenlik şirketine bağlı bazı milislerin YPG saflarında savaşırken yaralandığını duyurdu.

Sosyal medya hesaplarına yüklenen bazı fotoğraflara ilişkin açıklamalar yapan grup, Suriye'nin Haseke iline bağlı olan Rasulayn kasabasında IŞİD ile YPG arasında çatışmaların yaşandığını, bir kaçparalı Blackwater elamanının çatışmalarda yaralandığını ve hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Geçen sene Batılı kaynaklar, hava ve kara harekatı için istihbari bilgi sağlamak üzere eski adı Blackwater olan Academi'den bir grup personelin Kobani'deki PYD saflarına katıldığını öne sürmüştü.

IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşmak için çeşitli ülkelerden birçok yabancı kişi Suriye’ye gitti. YPG’ye ABD’den Avustralya’ya, İngiltere’den Vietnam’a kadar pek çok ülkeden savaşçı katılıyor. Collin Ruttenford, Steven von Steinberg ve Jamie Hatton, YPG saflarında IŞİD’e karşı mücadele etmek isteyen İngilizlerden birkaçı. Hepsinin ortak noktası, IŞİD’in sadece Ortadoğu’nun sorunu olmadığını düşünmeleri.

BLACKWATER KİMDİR

Amerikan Deniz Kuvvetleri bünyesindeki özel birliklerde görev yapmış Erik Prince tarafından 1997'de kurulan şirket Irak savaşında ABD ordusuna güvenlik, lojistik ve altyapı desteği verdikleri gerekçesiyle 138 milyar dolar para kazanmıştı.. Irak'taki birçok kanlı olayda imzası bulunan Blackwater daha sonra ismini "Xe Service" ve son olarak da "Academi" şeklinde değiştirdi.

ABD'nin katliam mangası Blackwater timlerinin kurucusu Erik Prince, IŞİD'i yenmek için Blackwater gibi yapılara ihtiyaç olduğunu ileri sürmüştü. Prince, IŞİD'le savaşta ABD'nin kullandığı yöntemin başarılı olamayacağını ve çok maliyetli olduğunu söyleyerek IŞİD'i tamamen yenmek için Blackwater gibi bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu savunmuştu.

HABERE YORUM KAT