1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “PYD’yi de ABD Bayrağını da Görmek İstemiyoruz”
“PYD’yi de ABD Bayrağını da Görmek İstemiyoruz”

“PYD’yi de ABD Bayrağını da Görmek İstemiyoruz”

Türkiye’nin Cerablus’tan sonra Tel Abyad’a da müdahale edeceğinin konuşulması, bu ilçeyi işgal eden PYD’yi tedirgin etti. ARAP-DER Genel Başkanı Kırboğa, “Çâreyi ABD bayrağı asmakta buldular.” dedi.

23 Eylül 2016 Cuma 09:55A+A-

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin işgal ettiği Tel Abyad’dan ayrılmak zorunda bırakılan Araplar Yardımlaşma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, ilçede PYD’nin ABD bayrağı asmasını yorumladı.

“Tel Abyad halkının büyük bölümü Arap ve Türkmenlerden oluştuğundan ve bölgeyi koruyacak asker ve halkın olmayışı yüzünden, PYD çâreyi ABD bayraklarını asmakta bulmuştur. Bu bayrakla ABD ve Batı’ya, ‘Biz bu bölgeyi sizin yardımınızla aldık ama bu bölgeyi koruyacak ne halkımız ne de askerimiz var.’ mesajı verilmek istenmiştir.” diyen Kırboğa, şunları kaydetti:

“ABD, bölgede her grubu kullanarak, aralarındaki düşmanlığı suistimal ederek hepsinden istifade etmeyi bilmiştir. Birine Kürt devleti, diğerine İslâm, diğerine Dürzi devleti, bir diğerine ise Alevi devleti gibi vaatlerle, aralarındaki husumetleri çoğaltmayı başarmıştır. Türkiye’nin terör koridorunu bitirmek üzere Cerablus’tan sonra Tel Abyad için böylesi bir müdahale konusu kamuoyunda konuşulmaya başlanınca, Tel Abyad’ı işgal eden terör örgütü PYD’nin etekleri tutuşmaya başlamıştır. Fırat Kalkanı Harekâtı, ABD’nin Suriye’deki çabalarının bir oyun olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu algıyı yok etmek ve Türkiye’nin bu başarısını sekteye uğratmak için içeride ve dışarıda her türlü kirli ittifaklar yapılacaktır. Vatanımızda ne PYD’yi ne de ABD bayrağını görmek istiyoruz!”

(Tıklayın: PYD Binasında Hâlâ ABD Bayrağı Dalgalanıyor!)

(Tıklayın: Amerikan Emperyalizminin Kucağında Devrimcilik!)

(Tıklayın: Hangisi Amerikancı: ÖSO Kovuyor PYD/PKK Bayrağına Sarılıyor)

HABERE YORUM KAT