1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/PKK ile Anlaşan Esed Güçleri Afrin’e Girmeye Hazırlanıyor
PYD/PKK ile Anlaşan Esed Güçleri Afrin’e Girmeye Hazırlanıyor

PYD/PKK ile Anlaşan Esed Güçleri Afrin’e Girmeye Hazırlanıyor

Birkaç gündür dile getirilen PYD/PKK’nın katil Esed rejimiyle anlaştığı iddiaları gerçeklik kazandı. Esed’in televizyon kanalına konuşan TEV-DEM sözcüsü Selman, rejim güçlerinin birkaç saate kalmaz Afrin’de olacağını söyledi.

19 Şubat 2018 Pazartesi 12:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Afrin’de bulunan PYD/PKK’ya bağlı TEV-DEM (Demokratik Toplum Hareketi) sözcüsü Abdurrahman Selman Esed rejimine bağlı Ahbariyye televizyondan yaptığı açıklamada, Esed ile anlaştıklarını ve rejim güçlerinin birkaç saate kalmaz Afrin’e giriş yapacağını söyledi.

Selman’ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

“Rejime bağlı Halk Birlikleri birkaç saat içerisinde Afrin'e girecek ve bu, Türkiye'ye tokat gibi karşılık olacak… Sürecin (Zeytin Dalı Harekâtı) başından beri Suriye Hükümetini Afrin’i korumak için davet ettik.”

TSK’nın ÖSO birlikleriyle birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı henüz kuşatma safhasında ilerliyordu. PYD/PKK’yı tepelerden çember altına alan ve adım adım ilerleyen harekatın son safhada Afrin şehir merkezinde muhtemel şiddetli çatışmaların sonucunda bölgede güven ve istikrarı sağlaması öngörülüyordu.

SDG’yi başından beri YPG/PKK’dan söylemsel olarak ayrıştırma siyaseti tutturan ABD, son olarak Türkiye ile masaya oturmuş ve gerek Afrin gerekse de Münbiç konusunda Türkiye ile ortak mekanizma kurmaya hazır olduğu mesajları vermişti.

Öte yandan PYD/YPG/PKK’nın sadece ABD ile değil aynı zamanda Esed-İran-Rusya bloğuyla da öteden beri yakın ilişki içerisinde olduğu dikkate alındığında Esed güçlerinin Afrin’e giriş hazırlığının arkasında Rusya-İran aklı olabilir. Bu durum ise Türkiye’nin diplomaside ortak hareket ettiği İran ve Rusya tarafından sahada ihanete uğratıldığı anlamına gelir.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum