1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “PYD'nin Barbarlığına Tepki Göstermediler”
“PYD'nin Barbarlığına Tepki Göstermediler”

“PYD'nin Barbarlığına Tepki Göstermediler”

Afrin’de iki üst düzey PYD'liyi öldüren Cemil Karmo, saldırıyı, PYD tarafından 59 direnişçinin katledilmesine misilleme olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Öldürülen iki miltanın daha önce uzun yıllar Esed’in ordusunda görev yaptıkları öğrenildi.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 06:05A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD tarafından kontrol edilen Afrin'e sızarak iki üst düzey PYD komutanını öldüren Cemil Karmo, saldırıyı PYD’nin 59 direnişçiyi katletmesine misilleme olarak yaptığını söyledi.

PYD'nin 59 direnişçiyi katlettikten sonra Afrin'e getirdiğini söyleyen Karmo, cenazelerin teşhir edildiğini, o gün bu misillemeyi yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

“Suriyeliler İçin PYD’nin IŞİD'den Bir Farkı Yok”

Tüm dünyanın IŞİD'e odaklandığını ancak Suriyeliler için IŞİD ve PYD'nin aynı anlamı ifade ettiğini kaydeden Cemil Karmo şunları söyledi:

“Afrin'de kamyon kasalarında şehidlerimizin cansız bedenleri ile dalga geçtiler. IŞİD'in vahşetini görenler PYD'nin barbarlığına tepki göstermedi. Öldürdüğüm şahıslardan Şirin isimli kadın militan Hama bölgesinde Esed generallerinden Suheyl Hasan ile uzun süre birlikte savaştı. 4 ay önce tekrar Afrin'e döndü. Diğer kişi ise Kürt asıllı bir rejim subayı olan Ziyad Cafer idi. İzledim ve PYD bölgesine birlikte gelmelerini kollayıp ikisini de öldürdüm.”.

* * * * *

Cemil Karmo'nun iki PYD'liyi öldürdüğü anlar:

PYD'nin katlettiği direnişçilerin cenazelerini teşhir ettiği anlar:

HABERE YORUM KAT

3 Yorum