1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD, Menbic'in 4 Kilometre Yakınına Kadar Geldi!
PYD, Menbic'in 4 Kilometre Yakınına Kadar Geldi!

PYD, Menbic'in 4 Kilometre Yakınına Kadar Geldi!

Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusunda yer alan Menbic ilçesinin etrafında, Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin IŞİD'le çatışmaları sürüyor. SAK ve PYD, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar geldi.

24 Haziran 2016 Cuma 18:00A+A-

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Menbic'de birlikte hareket eden Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, ilçenin batısında ve güneybatısındaki Kitap kavşağını ve Tabbaş köyünü ele geçirdi.

Çatışmalar ilçenin doğu, batı ve kuzeyinde sürerken IŞİD bomba yüklü araçlar kullanarak ve mayın döşeyerek, ilçe merkezinin 4 kilometre yakınına kadar gelen SAK ve PYD güçlerini püskürtmeye çalışıyor.

Menbic merkezde sıkışan IŞİD, ilçenin altından kazdığı tüneller yoluyla çevre bölgelerden takviye getiriyor.

Gıda Fiyatlarında Büyük Artış

İki haftadır SAK ve PYD kuşatması altında bulunan ilçede su ve elektrik kesintileri devam ederken gıda fiyatları hızla arttı.

Kuşatma öncesi 125 Suriye lirası olan ekmeğin fiyatının 600 Suriye lirasına yükseldiğini belirten yerel kaynaklar, diğer temel gıda maddelerinin fiyatlarınının da katlanarak arttığını, durumun böyle sürmesi hâlinde ilçede açlık tehlikesi yaşanabileceğini kaydetti.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT