1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “PYD Kürt Halkının Çıkarlarını Savunmuyor”
“PYD Kürt Halkının Çıkarlarını Savunmuyor”

“PYD Kürt Halkının Çıkarlarını Savunmuyor”

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, PYD’nin Kürt halkının çıkarlarını savunan hiçbir projesi olmadığını belirterek, “Kürt halkına tek aktardıkları Türkiye’ye karşı kara propaganda.” dedi.

02 Şubat 2017 Perşembe 11:48A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AA’da yer alan habere göre, PYD’nin Beşşar Esed’le ilişkilerinin çok eskilere dayandığını dile getiren Bıro, “PYD, bölgemizde eskiden PKK olarak biliniyordu. Esed rejimi ile ilişkileri 1980’lere dayanıyor.” diye konuştu.

“Para ve Silah Onların Elinde”

PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra örgütün Suriye’deki faaliyetleri için ismini PYD olarak değiştirdiğini dile getiren Bıro, kendilerinin savaş başlamadan önceki yıllardan bu yana Esed’e karşı muhalefet yaptıklarını söyledi.

ENKS Başkanı, “PYD, ENKS’nin halk desteğinin daha fazla olduğunu biliyor. Mâlesef insanlar PYD ile çalışmaya mecburlar. Para ve silah onların elinde.” ifadelerini kullandı.

“Komşularımızla İyi İlişkiler Kurmak İstiyoruz”

PYD’nin Kürt halkına “Türkiye’nin Kürtlere düşman olduğu” fikrini empoze etmeye çalıştığını vurgulayan Bıro, “PYD’nin Kürt halkının çıkarlarını savunan hiçbir projesi yok. Kürt halkına tek aktardıkları Türkiye’ye karşı kara propaganda.” değerlendirmesinde bulundu.

Bıro, PYD’nin halkın Esed’e yönelik “muhalefetini” azaltıp, Türkiye’ye düşman olmaları için de çaba sarf ettiğine dikkat çekerek, “Biz Suriyeli Kürtler olarak, komşularımızla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz.” dedi.

ENKS Başkanı Bıro, sözlerini örgütün ABD’nin kendisine sağladığı askerî desteği de “ENKS’ye ve Kürt halkına baskı yapmak için” kullandığını belirterek tamamladı.

HABERE YORUM KAT