1. HABERLER

  2. HABER

  3. PYD, Barzani’ye Yakın Suriyeli 16 Parti Üyesini Kaçırdı
PYD, Barzani’ye Yakın Suriyeli 16 Parti Üyesini Kaçırdı

PYD, Barzani’ye Yakın Suriyeli 16 Parti Üyesini Kaçırdı

Mesut Barzani’nin isteği üzerine Suriye’deki 4 Kürt partinin kendilerini feshederek kurduğu Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin 16 üyesinin, Erbil’den dönerken PKK/PYD tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

16 Nisan 2014 Çarşamba 12:48A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin isteği üzerine Suriye’deki 4 Kürt partisinin kendilerini feshederek kurdukları Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin 16 üyesinin Erbil’de düzenlenen kongreden dönerken PKK/PYD tarafından kaçırıldığı iddia edildi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin isteği üzerine Suriye’deki 4 Kürt partisinin kendilerini feshederek tek parti çatı altında kuruldu. Erbil’de yapılan kongrede Suriye Kürdistan Demokrat Partisi açıldı. Parti Genel Başkanlığı’na da Suud Mele seçildi. 

Alınan bilgilere göre, kongreden sonra Suriye’ye dönmek üzere yola çıkan bir grup partiliden 16’sı Irak-Suriye sınırında bulunan Sêmalka Sınır Kapısından Suriye’ye geçtikten sonra PYD militanları tarafından kaçırıldı. 

Bilindiği gibi bir hafta önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak-Suriye sınırında silah kaçakçılarını ve terör gruplarının geçişlerini engellemek amacıyla sınır kesiminde hendek kazmıştı. Bu uygulamadan PKK/PYD rahatsız olmuştu ve sınırda PYD ile Peşmergeler arasında gerginlik yaşanmıştı.

(İLKHA)

HABERE YORUM KAT