1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin'in Hmeymim Üssünde Verdiği Poz Neyin Göstergesi?
Putin'in Hmeymim Üssünde Verdiği Poz Neyin Göstergesi?

Putin'in Hmeymim Üssünde Verdiği Poz Neyin Göstergesi?

Putin’in Lazkiye’deki Hmeymim üssünde verdiği pozu değerlendiren Selahaddin E. Çakırgil, Suriye’deki işgalci pozisyonundan hareketle Rusya’nın Ortadoğu’nun geleceğinde muhtemel rolünü mercek altına almış.

14 Aralık 2017 Perşembe 14:00A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in Star gazetesi ve Haksöz-Haber’de eşzamanlı yayınlanan yazısı şöyle:

Ortadoğu’da Bitmeyen Savaş Oyununun Rusya Cephesi

Suriye diyarı, 1917 yılında Osmanlı Devleti’nin hâkimiyetinden çıkışının 100 yılında..

Henüz birkaç ay önceydi, bazı yabancı ülkelerin askerlerini ülkesine davet ederek Suriye’deki 54 yıllık Baas rejimini ve 50 yıllık (Baba- Oğul) Esed Hanedanı’nı kurtarmaya çalışan Beşşar Esed, yine de, ‘Ben bağımsız bir ülkenin başkanıyım’ diyordu.

Bu bağımsızlık iddiasının bir kukla gösterisine dönüştüğünü 12 Aralık günü Suriye’ye giden ve Lazkiye civarındaki Rus askerî üssü Hmeymim’de Beşşar Esed’le görüşen Rusya lideri Putin sergileyiverdi.

Bu konudaki haber filmini izledim elemle... Beşşar’la görüşmesi sonrasında Putin, oradaki Rus askerî birliğini selamlamak üzere tören platformuna doğru giderken, Beşşar da Putin’in arkasına takılmıştı ki, bir rus komutan Beşşar’ın kolundan çekip, orada durmasını hatırlattı. Beşşar önce şaşırır gibi oldu ama anladı ki, Suriye’nin gerçek patronu, fiilen Putin’dir ve kağıt üzerinde ülkesinin bağımsız başkanı olan Beşşar, verilen emre uydu. (…)

Yazının devamı >>>