1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Putin’in Erdoğan’dan Ricası ve Sarı Öküz Hikâyesi
Putin’in Erdoğan’dan Ricası ve Sarı Öküz Hikâyesi

Putin’in Erdoğan’dan Ricası ve Sarı Öküz Hikâyesi

Eğer Putin’in Erdoğan’dan Nusra’nın Halep’ten çıkartılması talebi, “Sarı Öküzle bir başlayalım, sıra diğerlerine de nasılsa gelir” hikâyesini aklınıza getirmiyorsa, hiçbir şeyi dert etmenize gerek yok demektir!

20 Ekim 2016 Perşembe 15:25A+A-

Rıdvan Kaya’nın yorumu:

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı ve bu bağlamda Salı akşamı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Halep için yaptıkları telefon görüşmesinin detaylarına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nusra Cephesi'nin Halep'i terk etmesi için Türkiye ve Rusya arasındaki 'mutabakattan' bahsetti ve şunları söyledi:

"Dün akşam Sayın Putin'le bir telefon görüşmemiz oldu. Görüşmede Halep'i konuştuk. Saat 22.00 itibarıyla orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük.”

Ne kadar ilginç sözler bunlar! Putin’in ricası, iki liderin aralarında varılan mutabakat, Erdoğan’ın arkadaşlarına Nusra’nın Halep’ten çıkartılması çalışmaları konusunda talimat vermesi vs. (…)

Yazının Devamı >>>