1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Putin'i Panikleten Tahtadan İHA'ların Görüntüsü
Putin'i Panikleten Tahtadan İHA'ların Görüntüsü

Putin'i Panikleten Tahtadan İHA'ların Görüntüsü

"Aman Putin kızmasın!" diye akıl ve mantık dışı komplo teorilerini haber diye yayınlamaktan utanmayan havuz medyasına kötü haber! İHA’lar öyle zannedildiği gibi üstün teknoloji ürünü değiller.

13 Ocak 2018 Cumartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yayınlanan fotoğraflarda da açıkça görüldüğü gibi Putin’in dünyaya şikayet ettiği İHA’lar basit atölye çalışmalarıyla elde edilmiş silahlar. Ama bu haliyle dahi Putin gibi kafir, zalim ve katil birisi panik yapıp kurmaylarını toplarken buradakilere ne oluyor?

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Ocak gecesi Suriye’deki Hmeymim ve Tartus üslerine saldırıda kullanıldığını iddia ettiği İHA’ların fotoğraflarını yayınladı.

Fetih Medya’nın aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, internet sitesinden Suriye’deki Hmeymim ve Tartus üslerine saldırıda kullanılan İHA’ların İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinden gönderildiğini iddia etti. Açıklamada İHA’ların fotoğrafları da paylaşıldı.

Rusya, İHA’ların tasarımı için teknolojik açıdan gelişmiş bir başka ülkeden yardım alınmış olabileceğine dikkat çekerek bu tür saldırıların dünyanın her yerinde gerçekleşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Rus basının bildirdiğine göre, saldırılar, 13 İHA ile gerçekleştirdi. Bunların 10’u Hmeymim, üçü de Tartus üssünü hedef aldı.

Putin bu tahtadan İHA’ları dünyanın gözüne sokarak Suriye’de Esed’le birlikte giriştiği katliamların üstünü örtmeye çalışmıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT