1. HABERLER

  2. HABER

  3. Provokatörler İnternetten Halkı Kışkırtıyor
Provokatörler İnternetten Halkı Kışkırtıyor

Provokatörler İnternetten Halkı Kışkırtıyor

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında örgütlenen bazı gruplar, doğru olmayan söylentilerle halkı kışkırtmaya çalışıyor.

21 Ekim 2011 Cuma 06:16A+A-

Önceki gün 'Facebook' üzerinden yayın yapan bir sosyal grup, Erzurum'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasının ateşe verildiğini duyurdu. Son dakika olarak verilen haberde, halkın ayaklandığı ifade edildi. Ancak Erzurum'da böyle bir hadisenin yaşanmadığı ortaya çıktı. Aynı şekilde Gümüşhane'de de öğrenci yurdunda PKK'nın flamasının açıldığı söylentisi yayıldı. Bunun üzerine kent merkezinde ve üniversite önünde toplanan bazı gruplar eylem yapmaya başladı. Araştırma sonucunda söylentinin doğru olmadığı ortaya çıkarken polis, öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı. Dün pek çok ilde buna benzer hadiseler yaşandı.

Doç. Dr. Önder Aytaç, bazı derin güçlerin sosyal medyayı kullanarak toplumun arasına ayrılık tohumları ekmeye çalıştığını söylüyor. Aytaç, daha önce Twitter hesaplarında Kürt halkının özgürlüğü ve demokratik haklar gibi konularda mesaj gönderen yaklaşık 600 kişinin, Çukurca saldırısından hemen sonra profil resimlerine Türk bayrağı, Cengiz Han ve 3 hilal gibi milliyetçi semboller koyduğunu dile getiriyor. Bu kişilerin paylaştıkları iletilerde de 'Apo'yu asalım', 'Kuzey Irak'a girip terörü bitirelim' mesajları yolladıklarını kaydediyor. Önder Aytaç, "Geçtiğimiz aylarda Arap dünyasındaki birçok devlet başkanı sosyal medyadaki teşkilatlanma ile devrildi. Benzer bir yapılanmayı Türkiye'de de hayata geçirmek istiyorlar." değerlendirmesini yapıyor. Aytaç, internet üzerinden yapılan milliyetçilik telkinlerine karşı önlem alınması gerektiğini ifade ediyor. (zaman) 

HABERE YORUM KAT