1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Provokasyon Gazetecileri Sınırda
Provokasyon Gazetecileri Sınırda

Provokasyon Gazetecileri Sınırda

Şanlıurfa-Suriye Tel Abyad sınırında yaşanan son durumla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Alman Gazetesi Die Welt, Cumhuriyet ve Evrensel gazetelerinin mesnetsiz suçlamalarına maruz kaldı.

16 Haziran 2015 Salı 23:44A+A-

8 günden bu yana Türkiye'nin Şanlıurfa Akçakale – Suriye Tel Abyad sınır hattında yaşanan insanlık dramı seyreden herkesin yüreğini burkarken, konu ile ilgili basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Alman Gazetesi Die Welt, Cumhuriyet ve Evrensel gazetelerinin ağır tahrik edici soruları ile karşı karşıya kaldı.

Tüm Dünyanın gözünün önünde cereyan eden ve şuana kadar 17 bini aşkın mültecinin Türkiye tarafına alınmasını görmezden gelen üç gazetenin muhabirleri, “IŞİD Militanlarını alıyorsunuz. IŞİD'e yardım ediyorsunuz" gibi haksız ve mesnetsiz suçlamalarla soru değil adeta emir verme modunda soru sordukları ardından kendilerinin basın kartı olup olmadığı sorusuna ise yanıtsız bırakmaları üzerine polis tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Vali Küçük'e suçlayıcı ve kesin hükümlerle salonda bulunan gazeteciler huzurunda algı operasyonu yapmaya çalışan Cumhuriyet gazetesi yazarı Pınar Öğünç, Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Die Welt muhabiri Deniz Yücel, Özlem Topçu Şanlıurfa'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Cumhuriyet muhabiri ve Die Welt muhabirinin çatışmaların sürdüğü ve halen güvenliğin sağlanmadığı Tel Abyad'a girmek için içerideki PYD ile telefon görüşmesi halinde oldukları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT