1. HABERLER

  2. HABER

  3. Prof. Dr. Salim Öğüt Vefat Etti
Prof. Dr. Salim Öğüt Vefat Etti

Prof. Dr. Salim Öğüt Vefat Etti

İlahiyatçı akademisyen Prof. Dr. Salim Öğüt vefat etti.

18 Haziran 2012 Pazartesi 14:16A+A-

İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un...

2010 yılında bir televizyon kanalının canlı yayınında kalbi duran Öğüt, uzun bir süredir tedavi görüyordu.

Dün akşam saatlerinde vefat eden Prof. Dr. Salim Öğüt'ün cenazesi bugün Karacaahmet Şakirin Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedilecek. 

Prof. Dr. Öğüt'ün 1 Kasım 2010 tarihinde bir televizyon programında canlı yayında kalbi durmuş; uzun süre yoğun bakımda tedavi altında tutulmuştu. 
 

SALİM ÖĞÜT KİMDİR? 

Prof. Öğüt, 1956 yılında Tokat'ta doğdu. 1973 yılında Tokat İmam-Hatip Okulunu, 1977′de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Bir yıl Erenköy Kız Lisesinde Din Kültürü ve ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. 

Suudi Arabistan Mekke Ümmü'l-Qura Üniversitesinde 1983 yılında Yüksek Lisansını, 1988 yılında Doktorasını tamamladı. 

1989 yılında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisinde Telif Uzmanı olarak göreve başladı.
1992′de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine, 1995′de ise Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesine intisap etti. 1997′de Doçent, 2003 yılında profesör oldu. 

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta iken 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliğine atandı. 

Telif ve tercüme kitap ve makaleleri bulunan Prof. Dr. Salim Öğüt yurt içi ve yurt dışında birçok konferanslar vermişti.

1 Kasım 2010 tarihinde  Mehtap TV’de yayınlanan Günışığı programına konuk olan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Salim Öğüt, canlı yayın sırasında geçirdiği kalp krizi sonrasında hastaneye kaldırılmış, uzun süredir de yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Prof. Öğüt, sosyolog-yazar Süheyb Öğüt'ün babası ve Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'ın kayınpederiydi.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum