1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban Vefat Etti
Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban Vefat Etti

Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban Vefat Etti

Suriye İhvanı eski lideri Gadban ülkesinde yasaklı olduğu için yaşadığı Suudi Arabistan`ın Mekke kentinde bugün tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

01 Haziran 2014 Pazar 19:11A+A-

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) eski lideri Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye'deki İhvan teşkilatının eski lideri Gadban, uzun yıllar yasaklı olduğu için yaşadığı Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Birçok alanda yayınlanmış kitabı olan Gadban'ın, Fıkhu's-Sire, İslam'da Siyasi Antlaşma, Nebevi Hareket Metodu, Resulullah'ın Hayatı ve Metodu, Mekke'deki Kor Parçası gibi çok sayıda kitabı Türkçeye çevrilmiş, özellikle "Nebevi Hareket Metodu" ismiyle Türkçeye kazandırılan Hazreti Muhammed'in hayat metodunu konu alan kitabı onlarca baskı yapmıştı.

Peygamberimizin hayatını konu alan kitabı Fıkhu's-Sire adlı eseri 2000 yılında yılın siyer kitabı olarak seçilmişti.

Suudi Arabistan'da uzun yıllar Um el-Kura Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Gadban, aynı zamanda Suudi Arabistan Fetva Meclisi'nde görev yapıyordu.

PROF. DR. MÜNİR MUHAMMED GADBAN KİMDİR?

Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban, 1942 yılında Suriye'nin başkenti Şam'ın Tel ilçesinde doğdu. Üniversite eğitimini Suriye’de İslam hukuku alanında yaptı. Suriye'de 1962-72 yılları arasında 10 yıl boyunca öğretmenlik yaptı.

Suriye rejimi tarafından yasaklılar listesine alınınca Suudi Arabistan'a yerleşen Gadban, Um el-Kura Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak birçok alanda çalışmalarını yürüttü.

Gençlik yıllarında İhvan'a katılan ve aktif bir şekilde gençlik yapılanmasında çalışan Gadban, 1985 yılında Suriye'deki Müslüman Kardeşleri Teşkilatı'nın (İhvan) liderli oldu. Bir dönem yürüttüğü liderlik görevinin ardından İhvan'ın üst kurulu Şura Meclisi görevine dönen Gadban, son döneme kadar İhvan içindeki çalışmalarına devam etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum