1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Poroşenko: Kırım'da İnsani Durum Korkunç
Poroşenko: Kırım'da İnsani Durum Korkunç

Poroşenko: Kırım'da İnsani Durum Korkunç

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'ni değerlendirdi.

24 Mayıs 2016 Salı 12:06A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı Dünya İnsani Zirvesi'nin ve zirve kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça umut verici olduğunu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak Dünya İnsani Zirvesi'nde Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'da Rusya'nın saldırganlığının neden olduğu insani krizi gündeme getirdiğini anlatan Poroşenko, "Ukrayna'nın doğusunda halk parasız, sosyal haklardan yoksun ve işsiz. İnsanların gıda ve ilaçlara erişimi yok ve bütün bunlar Rusya'nın saldırganlığının doğrudan sonucu." ifadesini kullandı.

"Kırım'da insani durum korkunç"

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'daki insani durum ve hak ihlallerine de değinen Poroşenko, şunları söyledi:

"Kırım'da insani durum korkunç bir durumda. Kırım Tatarları hukuka aykırı şekilde tutuklanıyor, hapse atılıyor. Birçok Kırım Tatarı kayıp, kimisi öldürüldü, kimisi hapse atıldı. Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'da krizden etkinlenen insanlar için uluslararası güven fonu oluşturulmasını teklif ettik."

"Türkiye'yi tebrik ediyorum"

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı zirvenin mükemmel bir şekilde organize edildiğini belirten Poroşenko, "Dünya İnsani Zirvesi ve görüşmeler oldukça umut vericiydi. Türk yetkilileri ve Türk halkını tebrik ediyorum. Birleşmiş Milletler'in ve insani yardımların etkinliğini iyileştirmeyi hedefleyen zirve umut vaadediyor." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT