1. YAZARLAR

  2. Kurtuluş Tayiz

  3. PKK'ya Dokunan Yanıyor
Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Yazarın Tüm Yazıları >

PKK'ya Dokunan Yanıyor

31 Ocak 2016 Pazar 16:28A+A-

Kürt sanatçı Çiyager (Mehmet Karakuş), belki de olmayacak bir şey yaptı; HDP ve PKK’yı eleştirme gücünü gösterdi. Star’dan Kemal Gümüş’e konuşan Çiyager, hendek terörünü gördükten sonra HDP’ye oy verdiğine pişman olduğunu açıkladı ve ekledi: “Kandırıldık, uyanın ey Kürtler.” 

 

Çiyager, cesaretinin bedelini ise dün evinden çıkarken öldüresiye dövülerek ödedi. PKK’lı bir grubun linç girişimi sonucu sanatçı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hasta yatağında çekilen fotoğraflar ise korkunçtu; basit bir eleştiri yaptığı için sanatçı neredeyse canından oluyordu. 

 

Sadece darp edilse neyse; sanatçı hakkında PKK ve PKK yanlısı medyada büyük bir karalama kampanyası başlatıldı. Sanatçının önce kişiliği, sonra da kendisi linç edilmeye çalışıldı. 

 

Örgüt kaynaklı şiddet olayları elbette şaşırtıcı değil; PKK ve HDP’yi az buçuk eleştirmeye kalkanlar, böyle benzer saldırılara maruz kaldı. 6-7 Ekim olayları sırasında PKK ve HDP’nin, kendisinden olmayan sıradan insanları dahi nasıl hunharca katlettiğine şahit olduk. Ancak buna rağmen entelektüel camia hâlâ PKK ve HDP’yi himaye etmeyi sürdürüyor.

 

PKK’nın hendek ve özyönetim terörü yüzünden bölgede onlarca sivil hayatını kaybetti. PKK, hedef aldığı yüzlerce kamu görevlisini şehit etti. 200 bin vatandaşımız, yerini yurdunu bırakarak PKK ve HDP zulmünden kaçtı. Tüm bu gerçeklere rağmen bu örgüt hala himaye görebiliyor. Ve PKK’ya dokunan ise yanıyor. Yakın geçmişte paralel devleti eleştirenlerin başına benzer fenalıklar gelirdi. Gülen çetesini eleştirenler önce medya üzerinden itibarsızlaştırılır, ardından paralel polis ve savcılar hareke geçerek eleştiri sahiplerini doğduğuna pişman ederdi.

 

PKK ve HDP’ye dokunanlar ise canından oluyor. PKK, Güneydoğu’nun yeni JİTEM’i; faili meçhuller, infazlar artık PKK’dan soruluyor. Fakat entelektüel camiada gördükleri himaye nedense azalmıyor, aksine büyüyor. Merkez medyanın önde gelen bazı gazete ve internet siteleri sanki PKK’nın cinayetlerini örtme ve mazur göstermekle görevli. Bütün habercilik faaliyetleri PKK’nın arkasını toplamaya dönük. Bu malum medyanın çoğu yazarı ise devleti PKK’yla masaya oturtma derdinde. İngiltere, İspanya, Filipinler’den aşırdıkları örneklerle devleti kandırmaya, PKK terörüne alan açmaya çalışıyorlar. Bu dayatmanın arkasında üçüncü devletlerin (uluslararası ve bölgesel güç odakları) bulunduğundan şüphe yok. 

 

Terörü himaye edenler deşifre edilmeden terörle mücadeleden netice almak zor. Kürt sanatçıyı öldüresiye dövenlerden daha suçlu olan, PKK’yı eleştirenleri hedef haline getiren malum medya ve entelektüel camiadır.

 

AKŞAM

YAZIYA YORUM KAT