1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. PKK/PYD Brüksel’i Mesken Edindi!
PKK/PYD Brüksel’i Mesken Edindi!

PKK/PYD Brüksel’i Mesken Edindi!

Brüksel, bu hafta sonu hem PKK yandaşlarının düzenlediği programa hem de PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin Avrupa Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

24 Eylül 2016 Cumartesi 16:02A+A-

AA’da yer alan habere göre, AB kurumları ve NATO’ya ev sahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel, bu hafta sonu hem PKK yandaşlarının düzenleyeceği kültürel etkinliklere hem de PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin kongresine sahne olacak.

Brüksel Belediyesi İptal Etmişti

Belçika’da PKK/PYD’ye yakınlığıyla bilinen bazı dernekler ile HDP temsilciliğince ortaklaşa düzenlenecek programın izni Brüksel Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Ancak organizatörler bu karara itiraz ederek etkinlik için müsâde aldı. Etkinlik, Brüksel’in merkezinde düzenlenecek.

Salih Müslim ve Asya Abdullah da Katılacak

PYD’nin Avrupa Kongresi de Brüksel’in Anderlecht semtinde gerçekleştirilecek. İki gün devam edecek programa, PYD’nin eş başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah da katılacak. Güvenliği ise Belçika polisi sağlayacak.

PKK’ya En Son Operasyon 2010’da Yapıldı

Belçika, PKK ve DHKP-C’nin Avrupa’da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkeden örgütün televizyon kanalları da yayın yapıyor. Kurduğu dernekler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren PKK’ya karşı en son 2010 yılında operasyon düzenlendi.

AB’nin “terör örgütleri” listesinde olmasına rağmen Belçika’da bu örgüte karşı adım atılmaması Türkiye’nin tepkisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT