1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “PKK/PYD, 4 Günde 350’den Fazla Kayıp Verdi”
“PKK/PYD, 4 Günde 350’den Fazla Kayıp Verdi”

“PKK/PYD, 4 Günde 350’den Fazla Kayıp Verdi”

Özgür Suriye Ordusu, el-Bab’a yönelince PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin saldırısına uğradı. Misliyle karşılık gören PYD’li militanların Afrin kantonundaki Tel Rıfat’ta büyük bozgun yaşadığı ifade ediliyor.

24 Ekim 2016 Pazartesi 12:16A+A-

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Dabık sonrası IŞİD’in kuzeyde işgal ettiği en büyük merkez olan el-Bab’a yönelen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri PYD’li militanlarca saldırıya uğradı. Hasiye, Vahşiyye, Seyid Ali ve Tel Melid köylerine saldıran PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli ÖSO direnişçilerince karşılık verildi.

El Bab’a yönelik ÖSO ilerleyişini engellemeye çalışan PYD’ye ait mevziler TSK tarafından IŞİD’le eşzamanlı olarak 4 gündür vuruluyor.

PYD Seferbelik İlanına Hazırlanıyor

Bölgede son 4 günde 350’den fazla kayıp verdiği söylenen PYD, dün bir bildiri yayımlayarak işgal ettiği bölgede yaşayan herkesi destek olmaya çağırdı.

Afrin ve Tel Rıfat’ta bulunan kaynaklar, militanların morallerinin çok düşük olduğunu ve örgütte yalnızca Tel Rıfat değil Afrin’i de kaybetme korkusunun yaşandığını söyledi. Dün Tel Rıfat bölgesinde öldürülen PYD’li militanların bir kısmı Afrin’e getirilerek gömüldü.

Afrin-Tel Rıfat hattında bozgun yaşadığı ifade edilen örgüt, bölgede geniş çaplı seferberlik ilanına hazırlanıyor. Afrin bölgesinde yaşayan ve nüfusun yüzde 65’ni oluşturan Arap ve Türkmenlerin 16 yaş ve üzeri çocuklarını zorla askere almak, örgütün öncelikli hedefleri arasında bulunuyor.

Esed’den Yardım Gecikmedi!

Halep’in kuzeyinde PYD tarafından işgal edilen Tel Rıfat ve çevresinde TSK desteğiyle savaşan ÖSO birlikleri ilerlemeyi sürdürüyor.

Tel Rıfat merkez ve Şeyh İsa köyünde çatışmalar sürerken, Beşşar Esed rejimi, PYD’ye Nubbul ve Zehra kasabalarından silah, asker ve havan topları ile destek verdi.

Bölgede savaşan bir direnişçi komutan, Esed’in PYD’ye gönderdiği 122 milimetre havan toplarının cumartesi akşamından itibaren ÖSO savaşçılarına ait mevzileri dövmeye başladığını söyledi.

Keskin Nişancı “Hizbullah” İsimli Örgütten!

Tel Rıfat kasabasına 25 kilometre mesafede yeralan Nubbul ve Zehra kasabalarında konuşlu Lübnan merkezli “Hizbullah” isimli örgüte bağlı 20’den fazla keskin nişancının, ÖSO’ya karşı savaşmak için bölgeye sevk edildiği bildiriliyor.

Esed saflarında savaşan “Hizbullah” isimli örgütün milisleri, Halep kuşatmasının da en önemli kara gücünü oluşturuyor.

Tel Rıfat çevresindeki çatışmalarda son birkaç günde ÖSO direnişçisi 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20’sinin de yaralandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT