1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın Kurşunu O Çocukları Sahipsiz Bıraktı
PKK'nın Kurşunu O Çocukları Sahipsiz Bıraktı

PKK'nın Kurşunu O Çocukları Sahipsiz Bıraktı

PKK militanlarının kimlik kontrolünden kurtulmak için aracıyla kaçmaya çalışırken katledilen Dr. Abdullah Biroğul'u, Diyarbakır Kulp Toplum Sağlığı Merkezi'nde yıllardır birlikte çalıştığı mesai arkadaşları anlattı.

02 Eylül 2015 Çarşamba 03:20A+A-

Oktay Mehmet / Yeni Şafak

Beş yıldır Dr. Abdullah Biroğul ile birlikte çalışan Dr. Emrullah Şan, Biroğul'un kendisini hastalarına adayan ve yöre halkının sevgisini kazanmış bir doktor olduğunu söyledi. Biroğul'un yaşlıların ve çocukların mağdur olmaması için bütün ekibi seferber ettiğini ifade eden Şan, “Kendisi çocukları çok seviyordu. Bölgede aşısız çocuk kalmaması için araçların bile gidemeyeceği yerlere ekibiyle ulaşıp çocukların aşılarını yapıyordu” dedi.

KULP'TAN AYRILMAK İSTEMİYORDU

Dr. Şan, Biroğul'un bölgeyi ve insanları çok sevdiği için Kulp'tan başka bir yere tayin istemeyi hiç düşünmediğini kaydetti. Dr. Şan şunları söyledi: “Halk arasında tarif edilmesi mümkün olmayan bir sevgiye sahipti. Herkesle iyi anlaşır, sıcak ve güleryüzlü davranırdı. Evinden işyerine giderken bile, tedavi ettiği hastalarının sevgisi ile karşılaşıyordu. Telefonla arayan hastalarını hiç bir zaman geri çevirmez, her zaman ve yardımcı olurdu.”

AHLAKLI VE DÜRÜSTTÜ

Biroğul ile 3 yıldır çalışan sağlık memuru Sertaç Aras da, “Merhum geniş bir yüreğe sahipti. Ahlakı, dürüstlüğü ve güçlü manevi bir kişiliği ile meslektaşlarına örnek olurdu” diye konuştu.

Ölümü yazmış

Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybeden Dr. Abdullah Biroğul'un sosyal medya hesabı twitter üzerinden ölüme dair paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. Eski bir mezar başında elinde tesbih ile fotoğraf çektiren Biroğul, “Ey Kabir! Yan yanayız! Şimdi hayattayım ama aramızdaki mesafe ömrümün geri kalanı kadar” ifadesine yer verdi. Biroğul, başka paylaşımında da bir ölüm belgesinin fotoğrafının altına yazdıkları ile dikkati çekti. Biroğul, Ankebut Suresi'ndeki “Bütün nefisler ölümü tadıcıdır. Sonra bize döndürüleceksiniz” ayetine ilişkin de, “Hiç şüphesiz bir gün benim de belgemi doldururlar” paylaşımında bulundu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT