1. YAZARLAR

  2. Kurtuluş Tayiz

  3. PKK’nın Kaybetmesinden Korkuyorlar
Kurtuluş Tayiz

Kurtuluş Tayiz

Yazarın Tüm Yazıları >

PKK’nın Kaybetmesinden Korkuyorlar

11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:14A+A-

PKK’nın askeri kanat sorumlularından Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne ilişkin haberler muhalefet cephesinin ilginç bir eğilimini ortaya çıkardı, buna bir tür “gizli korku” demek daha doğru olur, aslında. 
Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne ilişkin haberin duyulmasının ardından bu “gizli korku”nun kendini nasıl dışa vurduğunu –deyim yerindeyse- canlı canlı izledik. CHP, HDP ve Paralel yapının başını çektiği muhalefet, hükümetin terörle mücadelede başarılı olmasından oldukça korkuyor.

Cumhuriyet, Sözcü, Özgür Gündem, Birgün, Diken ve T24 vb. gibi gazete ve haber siteleri, Anadolu Ajansı’nın önceki gün Suriyeli kaynaklarına dayanarak geçtiği “Bahoz Erdal öldürüldü” haberini telaşla yalanlama yarışına girişti. 
Bu yayın kuruluşları aynı saat diliminde hep birden “HPG’li kaynaklara” dayanarak, “Bahoz Erdal’ın görevi başında” olduğu haberlerini geçti.

“Türk medyasının” bir PKK yöneticisinin öldürülmediğini, öldürülemeyeceğini kanıtlama arzusu şaşırtıcı değil ama bu tutum fazlasıyla çirkin bir hâl aldı. “Mustafa Kemal’in askerleri”nin PKK’yı koruma telaşı, haberi yalanlamak için sergiledikleri performans gerçekten göz yaşartıcı!

Bahoz Erdal’ın öldürülmüş olması haberinin bu çevreleri neden bu kadar korkuttuğu üzerinde önemle durmak lazım; PKK kaybederse CHP, HDP, Paralel çete de birlikte kaybetmiş olacak. PKK yenilirse muhalefet de yenilmiş sayılacak! 
Muhalefetin ruh hali maalesef böyle. 
Hatırlanacak olursa CHP ve HDP, Paralel yapının 17-25 Aralık darbe girişiminde başarısız olmasını büyük bir kederle karşılamışlardı. Paralel yapınının başarısızlığı ve ardından gelen tasfiyesi, bu kesimleri oldukça üzdü. 
Paralel yapının tasfiyesi sürecinde ortaya çıkan bu ruh hali, PKK’nın tasfiye sürecinde de kendini gösteriyor. PKK’ya umut bağlayan CHP, HDP ve Paralel çete, Kandil’in yediği her darbede kendini kaybetmiş hissediyor. Her karakol baskınında, saldırıya uğrayan her askerî araçta, şehit haberlerinin her gelişinde ise içten içe bir “başarı” duygusu yaşıyorlar; yüzlerce asker ve polisin, vatandaşın canına mâl olan PKK saldırılarını hükümetin başarısızlığı olarak görüp seviniyorlar.

Medyayı dikkatli takip edenler muhalefetin PKK’yla ilgili bu duygusal bağını gözlemişlerdir. 
Televizyon ve gazetelerde yakın ve uzak tarihten her gün kucak dolusu örnekler izleyicilerin üzerine boca edilerek PKK’ya toz kondurulmamaya çalışılırken, hükümetin de terörle mücadelede kesinlikle “başarısız kalacağı” anlatılıyor. Duyguları ve umutları düşüncelerine ve oradan da dillerine yansıyor; PKK’nın yenilgisini kendi yenilgileri, devletin başarısızlığını kendi zaferleri sayıyorlar. 
Bahoz Erdal’ın öldürülmesine ilişkin haberlere böyle üzüntüyle tepki vermelerinin başka nasıl bir sebebi olabilir?

AKŞAM

YAZIYA YORUM KAT