1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın Katlettiği Fethi Yalçın Tekbirlerle Defnedildi
PKK'nın Katlettiği Fethi Yalçın Tekbirlerle Defnedildi

PKK'nın Katlettiği Fethi Yalçın Tekbirlerle Defnedildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıyla katledilen HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın tekbirlerle defnedildi.

23 Ekim 2014 Perşembe 19:07A+A-

Karlıova Kale Mahallesinde evinden çıkarken düzenlenen silahlı saldırıyla katledilen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Fethi Yalçın'ın (35) cenazesi, otopsi için götürüldüğü Malatya'dan uzun bir araç konvoyu ile Karlıova'ya getirildi.

Tekbirlerle Karlıova Kale Mahallesi'ndeki mezarlığına defnedilen Yalçın'ın cenazesine HÜDA PAR üye ve gönüllülerinin yanı sıra halkın da yoğun katılım gösterdiği görüldü. Sık sık tekbirlerin getirildiği cenazede PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Yalçın'ın büyük kızı 14 yaşındaki Sevim Yalçın'ın, ''Baba yüzün bugün çok soğuk, kahpece vurdular seni, suçun neydi baba'' sözleriyle ağıt yakması, cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.

Cenaze töreninde konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Kürdistan'ın evlatları zarar görmesin diye şimdiye kadar sustuklarını belirterek, ''Bu korktuğumuzdan değildir. Şimdiye kadar Kemalistler bize zulmetti, şimdi de bu ateistler zulmediyor. Kemalistlere teslim olmadık, Apoculara da teslim olmayacağız. Herkes bunu böyle bilsin.'' ifadelerini kullandı.

Şehitlik mertebesine ulaşmanın herkese nasip olmayacağını ifade eden Tasalı, PKK/HDP yandaşları tarafından Diyarbakır'da katledilen HÜDA PAR üyelerini hatırlatarak, ''Hepimiz birer Fethi, Cengiz, Yasin, Riyad, Hasan ve Hüseyin olacağız.'' dedi.

Fethi Yalçın, 22 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinde Kale Mahallesi’nde evinin önünde düzenlenen silahlı saldırıyla katledilmişti. Otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Yalçın'ın cenazesi, sabah saatlerinde Karlıova'ya getirilmişti.  (İLKHA)

fethi-yalcin-20141023-02.jpg

fethi-yalcin-20141023-01.jpg

fethi-yalcin-20141023-03.jpg

fethi-yalcin-20141023-04.jpg

fethi-yalcin-20141023-05.jpg

fethi-yalcin-20141023-06.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum