1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. PKK'nın Gazetesi Özgür Gündem Kapatıldı
PKK'nın Gazetesi Özgür Gündem Kapatıldı

PKK'nın Gazetesi Özgür Gündem Kapatıldı

PKK'nın yayın kuruluşu olarak bilinen Özgür Gündem Gazetesi mahkeme kararı ile kapatıldı.

16 Ağustos 2016 Salı 16:10A+A-

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, "PKK propagandası yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Özgür Gündem gazetesinin geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca Türk Ceza Kanunu'nun 302/1, 314/2, 220/1,2,8 ve 3173 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/7. maddeleri gereğince İstanbul'da yayınlanan Özgür Gündem adlı gazetenin sürekli olarak PKK propagandası yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu örgütün yayın organı gibi hareket ettiği iddiası ile ilgili gazete yetkilileri hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde; anılan gazetenin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28. maddesinin son fıkrası uyarınca geçici olarak kapatılması Sulh Ceza Hakimliği'nden talep edilmiştir. Talep, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 16 Ağustos 2016 gün ve 3825 değişik iş sayılı kararı ile uygun görülerek Özgür Gündem adlı gazetenin geçici olarak kapatılmasına karar verilmiştir.'' denildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT