1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nin "Çözüm Süreci" Üzerinden Şantajı Bitmiyor!
PKK'nin "Çözüm Süreci" Üzerinden Şantajı Bitmiyor!

PKK'nin "Çözüm Süreci" Üzerinden Şantajı Bitmiyor!

Her fırsatta çözüm sürecini bitiririz tehditleri savuran, sopa gösteren PKK çevrelerinin yeni malzemesi Kobani!

26 Eylül 2014 Cuma 11:24A+A-

HAKSÖZ HABER

PKK ve bağlı kuruluşları, sözcü ve temsilcileri iki yıldır ilgili ilgisiz her gelişmede “şunu yapın yoksa çözüm sürecini bitiririz”, “bunu yapmayın yoksa çözüm sürecini durdururuz” türünden tehditler savuruyorlar. Gerçekten artık kamuoyunu “bitirirseniz bitirin, elinizden geleni ardınıza koymayın” dedirtme noktasına gelen bu şantajcı söylemin son malzemesi Suriye’deki gelişmeler.

Son bir hafta içinde önce Kandil’de KCK yetkilileri ile ardından Ankara’da hükümet ve devlet yetkilileriyle görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı heyetinin açıklamaları da bu tutumu birebir yansıtıyor. HDP’liler özetle “çözüm sürecinin geleceğini hükümetin Kobani politikası belirleyecek” buyurmuşlar.

Yani bir hafta içinde 100 binden fazla insanı ülkeye kabul eden ve bu insanlara yardım sağlayan hükümete “yaptığın yetersiz, silahlı destek de vereceksin” diyorlar. Aksi durumda çözüm süreci bitebilirmiş!

Mantıksızlık o kadar büyük ki! Bir taraftan IŞİD karşısında acziyete düşüp ağlaşacaksın, dünyayı ve tabi Türkiye’yi de yardıma çağıracaksın ama öte yandan da efeliği elden bırakmayacak ve yapmazsan canını yakarım diye tehdit savurmaktan da vazgeçmeyeceksin! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Madem can yakmaya gücün var, ne diye ağlaşıyorsun, işte cephe git orada savaş! 

imrali-zaman.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum