1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'lılara Ait Roket Mermisi Çocukların Elinde Patladı
PKK'lılara Ait Roket Mermisi Çocukların Elinde Patladı

PKK'lılara Ait Roket Mermisi Çocukların Elinde Patladı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bir okulun yakınlarına PKK'lılarca bırakılan roket mermisinin patlaması sonucu 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk yaralandı.

08 Ekim 2015 Perşembe 17:48A+A-

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK mensuplarınca okul yakınına bırakılan roket mermisi çocukların elinde infilak etti. Patlama sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi, 3 çocuk yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yakınlarında oynayan çocukların, PKK'lılarca önceden bırakılan roket mermisini kurcalaması sonucu patlama meydana geldi.

Patlamada, biri ağır 4 çocuk yaralandı. Silvan Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan 9 yaşındaki Hasan Yılmaz müdahaleye rağmen kurtarılamadı  Olayda yaralanan Mert (6), Ümit (10) ve Mazlum Yılmaz (6) adlı çocukların tedavisi sürüyor.

Diyarbakır Valiliği: Olaylara müdahale esnasında roket silahı kullanılmamaktadır

Diyarbakır Valiliğince yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

"Olay yerinde yapılan ilk incelemede, çocukların Silvan ilçesinde terör örgütü mensuplarının yoğun faaliyet gösterdiği ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaların yaşandığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında roket mermisi buldukları ve mermi ile oynarken infilak etmesi sonucu zarar gördükleri tespit edilmiştir. Güvenlik güçleri tarafından olaylara müdahale esnasında roket silahı kullanılmamaktadır. Çocukların terör örgütü mensuplarının kullanmış oldukları roket mermisini patlattıkları değerlendirilmektedir."

Diyarbakır'da okula el yapımı patlayıcıyla saldırı

Öte yandan Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bir liseye el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu binada hasar oluştuğu, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT