1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’lı Öğrencilerden Dicle’de Yine Tahammülsüzlük
PKK’lı Öğrencilerden Dicle’de Yine Tahammülsüzlük

PKK’lı Öğrencilerden Dicle’de Yine Tahammülsüzlük

Dicle Üniversitesinde yarın düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine karşı tahammülsüzlüklerini ortaya koyan PKK/BDP’li öğrenci grubu bugün de Fen-Edebiyat Fakültesini bastı.

15 Nisan 2014 Salı 20:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen Bilge Gençlik Kulübü mensubu öğrencilerin düzenlemek istediği “Kutlu Doğum” etkinliği PKK/BDP’ye yakınlığıyla bilinen DÜ Öğrenci Derneği Kulübü (DÜÖDER) tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Üniversitede dün asılan etkinlik afişlerini bahane ederek provokatif girişimlerde bulunan ve afiş asan Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine müdahale eden DÜÖDER’liler bugün de Ziraat Fakültesi kantininde Kutlu Doğum etkinliğine davet eden gençleri darp etmek istedi ve afişleri yırttı.  

Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine olay yerini terk eden Bilge Gençlik Kulübü üyelerine ağır hakaretler ve tahrik edici sloganlar atan DÜÖDER’liler tahammülsüzlüklerini ortaya koyarken; polisin olay yerinden uzaklaşmak isteyen Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri V.İ, H.Ö ve M.K’yi gözaltına almaya çalışması dikkat çekti.

Polisin tavrına tepki gösteren M.K, “PKK/BDP’liler bize saldırıyor, hakaret ediyorlar. Polis ise haksız hukuksuz yere ağza alınmayacak küfürler savurarak bizim üzerimize geliyor ve bizi gözaltına almaya çalışıyor. Polis, işini yapmayı bırakmış onların değirmenine su taşıyor” diyerek polisin tavrına tepki gösterdi. 

FEN-EDEBİYATA BASKIN

Bu olayların ardından Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi önünde toplanan çok sayıda DÜÖDER’li öğrenci saldırgan taraf olmalarına rağmen Fen Edebiyat Fakültesi'ne kadar yürüyerek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından fakülte binasına giren öğrenciler, pencere, kapı, pano ve turnikelere zarar verdikten sonra öğrencilerden derslikleri boşaltmalarını istedi. Gerginliğin artması üzerine binaya giren güvenlik güçleri öğrencilere müdahale ederek, onlarca öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler polis minibüslerine bindirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de olay yerine gelerek, fakülte binasına girmek istedi. Ancak polis Zümrüt'e izin vermedi.

dicle-universitesi_kavga.jpg

Geçtiğimiz Yılı Hatırlattı

Geçen yıl da Bilge Gençlik Kulübü tarafında yapılmak istenen Kutlu Doğum etkinliği yine aynı grup tarafından engellenmeye çalışılmış, olay yerine giden BDP’li milletvekilleri de sağduyulu yaklaşmak yerine provokatif bir tutum takınmışlardı.

Otoriter Yapılanma; Kimseye Etkinlik Yaptırmama Derdinde!

Yaşanan olaylar PKK'nın daha önce bölgede "tek olma" iddiasını bir kez daha hatırlattı. Örgüt ve örgüte yakın yapılanmalar, daha önce de kendilerinden başkasının bölgede etkinlik göstermesini istemedikleri için bu tarz etkinliklere saldırganca davranmışlardı.

Dicle Üniversitesi’nde yaşanan gerginliğin nedenlerini değerlendiren Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz, “Daha önce Hizbullah ve PKK arasında yaşanan çatışmalarla doğrudan irtibatı kurulabilecek bir hadise. Bu örgütün kendi hâkimiyet alanı olarak, kendi iktidar kurduğu yerlerde başka bir gruba yaşama şansı vermemesidir. Olayı önemli kılan şey aslında geçmişin hafızasını hatırlatmasıdır” dedi. 

DÜÖDER’in PKK’ya yakın öğrencilerin oluşturduğu bir dernek olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Kendileri dışında hiçbir öğrenci gurubuna kendilerinden izin almadıkları müddetçe herhangi bir faaliyet yürütmesini istemiyorlar. Diyarbakır’da bazı dergi ve derneklerin stantları dağıtıldı. Öğrenciler darp edildi. Birkaç kez Özgür-Der ile de benzer sorunlar yaşadılar. Öğrenci kulüplerinin yapmaya çalıştıkları çalışmaları duyurmalarına veya herhangi bir basın açıklaması yapmalarına müsaade etmiyorlar. Maalesef otoriter bir yaklaşım sergiliyorlar. ‘Buranın tek hakimi biziz’ yaklaşımıdır bu.” diye konuştu.

Bu arada gözaltına alınan Bilge Gençlik Kulübü 2 öğrenci Sur ilçesindeki Çarşı Polis Merkezine götürüldükten sonra saldırıya uğrayan kişilerden olduklarının anlaşılması üzerine serbest bırakıldılar.

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum