1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK/KCK'dan AK Parti'ye 'Müzakere' Eleştirisi
PKK/KCK'dan AK Parti'ye 'Müzakere' Eleştirisi

PKK/KCK'dan AK Parti'ye 'Müzakere' Eleştirisi

KCK yönetimi, hükümetin müzakere sürecine ciddi yaklaşmadığını savundu. HDP heyetine ilettiği mesajında "Kalıcı çözüme götürecek takvimlendirmeyi aşındırma tutumu devam ediyor" dedi.

23 Ocak 2015 Cuma 18:20A+A-

Kürt sorununa çözüm süreci için hükümet, PKK lideri Abdullah Öcalan ve Kandil'deki KCK yönetimi ile görüşmeler yapan HDP heyeti, dün Kandil'deki yaptığı son görüşmeyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya göre, 7 saat süren toplantıda KCK yönetimi, çözüm süreciyle ilgili Abdullah Öcalan’ın sunduğu müzakere taslağı ve takvimlendirmeyi esas aldıklarını vurguladı. Ancak hükümetin tutumunu eleştirdi. Kandil'in bu görüyü açıklama şu ifadelerle yer aldı:

"KCK yetkilileri, AKP Hükümetinin hala müzakere sürecine ciddi yaklaşmadığı ve süreci kalıcı çözüme götürecek takvimlendirmeyi aşındırma tutumunun devam ettiğini ifade etmiştir. Bu durumu aşmak için, zaman kaybetmeksizin sürecin hızlandırılması, süreci zorlayan uygulamalardan AKP Hükümetinin vazgeçmesi gerektiği belirtilmiştir." 

KCK yönetimi, HDP heyetine hükümetin Cizre'de yaşananlarla ilgili tavrından duyduğu rahatsızlığı da iletti: 

"Cizre’de yaşanan çocuk infazlarının kabul edilemez olduğu belirtilmiş; tüm Bölgede halen gözaltı ve tutuklama şeklinde devam eden siyasi soykırım operasyonları sert bir şekilde eleştirilmiştir. KCK olarak bu zorlayıcı tablo karşısında bile gerek yaptıkları açıklamalar, gerekse de ortaya koydukları tutum ile müzakere sürecinin sorumluluğunu esas alan bir yaklaşım ortaya koyduklarını belirtmiş, aynı sorumlu duyarlılığın AKP Hükümeti tarafından gösterilmediği tespitini heyetimize aktarmışlardır. Görüşmede; AKP Hükümetinin süreci zorlayan bu tehlikeli politikalardan vazgeçmesi gerektiği belirtilmiş, müzakere sürecini güçlendirecek demokratikleşme adımlarını hayata geçirmesinin önemi heyetimize aktarılmıştır." 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT