1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK ve İran; Herkesin Sevgilisi
PKK ve İran; Herkesin Sevgilisi

PKK ve İran; Herkesin Sevgilisi

Türkiye ve İslam dünyasını Rusya, gibi artık Amerika ve Avrupa da ancak PKK ve İran’ın askeri gücüne yaslanarak terbiye etmeye girişebilir.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 03:05A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Amerika’nın Yeni Partner ve Hedefleri

Suriye ve Irak’ta giderek tırmanan katliam ve yıkımlarda Amerika’nın kimlerle iş tuttuğu da nasıl bir hedefe varmaya çalıştığı da hiç kimse için sır değil. Rakka’ya yönelik operasyonlarda Amerikan askerlerinin PYD-PKK armalı üniformalarıyla PYD-PKK militanlarıyla birlikte hareket etmesine Türkiye üst düzeyde ve sert sayılabilecek itirazlar yöneltti.

Amerikan tarafı, üniformalardaki PKK armalarını önce ‘güvenlik’ gerekçesiyle izaha girişti. Ardında da durumu ‘yetkisiz ve uygunsuz bir davranış’ olarak niteleyerek armaların sökülmesi kararı aldı. Ancak üst düzey temsilciler bölgedeki operasyonlarda PKK ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini de ısrarla belirttiler. İlginç midir bilinmez bu süreçte PKK ve ittifak içerisinde olduğu legal-illegal hiçbir sol-sosyalist örgüt ABD ordusuyla birlikte yürütülen askeri operasyonlar konusunda eleştirel veya olumsuz hiçbir değerlendirme yapamıyor. Rusya destekli Baas cuntasıyla safları sıklaştıranlar elbette ki Amerika destekli PKK kantonlarının hayat bulabilmesi için seferber olacaklardı.

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , , , , , ,