1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Tarafından Katledilen Muhammed Latif Şener Toprağa Verildi
PKK Tarafından Katledilen Muhammed Latif Şener Toprağa Verildi

PKK Tarafından Katledilen Muhammed Latif Şener Toprağa Verildi

Müslümanları hedefe koyan PKK'lı çeteler tarafından Van'da dün akşam saatlerinde katledilen Muhammed Latif Şener (65) bugün toprağa verildi.

18 Ekim 2014 Cumartesi 17:59A+A-

Van Merkez Tuşba ilçesi İskele Caddesi Akaylar petrol mevkiinde bulunan evine giderken dün akşam saat 19.00 sıralarında PKK'lı çeteler tarafından katledilen Muhammed Latif Şener (65) Van Belediyesi İskele mezarlığında toprağa verildi.

Kafasının arka tarafına sıkılan kurşunla katledilen Şener’in cenazesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yapılan otopsi sonrası ailesi tarafından teslim alınarak Van Belediyesi İskele mezarlığında toprağa verildi.

Van Belediyesi İskele mezarlığında toprağa verilen Şener’in cenaze törenine birçok Sivil Toplum Örgütü, yakınları ve sevenleri katıldı.

Gözyaşları arasında Şener’i toprağa veren yakınları ve sevenleri, PKK'ya lanet okudu.

PKK’lı çeteler, Kobani bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinde eşzamanlı olarak mütedeyyin Kürtlere yönelik başlattıklarını saldırılarına bir yenisini daha ekleyerek Muhammed Latif Şener’i arkadan kafasına silahla ateş ederek vahşice katletti.

"Babam Müslüman Olduğu İçin Şehit Edildi"

Öte yandan Muhammed Latif Şener’in oğlu Müslim Şener Rehber TV’ye katıldığı bir programda, babasının sırf İslam’dan dolayı, namaz kıldığı için insanlara güzelliği anlattığı şehit edildiğini söyledi.

Şener, “Babam esnaftır. Bu olaylardan dolayı arabasını işe götürmüyordu. Sokak uzun olduğu için babam kısa bir yoldan eve gelmeye çalıştı. Arkasından kendisine yanaşan PKK’lı kişiler tarafından vuruldu. Ensesinden tek kurşunla vurularak şehit edildi.” dedi.

Çevresine İslam’ı anlattığı için PKK/HDP’li çeteler tarafından defalarca babasının tehdit edildiğini ifade eden Şener, “Babam zalimlere karşıydı, mazlumlardan yanaydı. 20 senedir esnaftır. Kendi bölgesinde hep mazlumlardan yanaydı. Zalim çetelere karşı İslam’ın güzelliklerini anlatıyordu. İslam’ın hayrını, bereketini anlatıyordu. Bundan dolayı sokak çeteleri bunu hazmedemiyordu. Birkaç defa tehdit edildi. İslam’dan dolayı, namaz kıldığı için insanlara güzelliği anlattığı için bu yola başvurdular.” dedi.

192427.jpg

192428.jpg

192430.jpg

192432.jpg

İlkha

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum