1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Sağlıkçıları da Hedef Aldı
PKK Sağlıkçıları da Hedef Aldı

PKK Sağlıkçıları da Hedef Aldı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 24 Temmuz'dan bu yana sağlık çalışanlarına yönelik PKK saldırılarında bir doktor, eczacı ve sağlık memuru yaşamını yitirdi, bir doktor da darp edildi.

03 Eylül 2015 Perşembe 19:24A+A-

Sağlık Bakanlığınca 24 Temmuz'dan bu yana yaşanan PKK saldırılarında bir doktor, bir eczacı ve bir sağlık memurunun yaşamını yitirdiği, bir doktorun da kaçırılarak darp edildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının da hayatını kaybettiği PKK saldırılarını kınadı.

Olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Gümüş, "Terör saldırılarına bağlı Türkiye'nin hiçbir yerinde sağlık hizmet sunumunda aksama olmamıştır" ifadesini kullandı.

PKK saldırılarının yaşandığı bölgede hastanelerin, aile sağlığı merkezlerinin, başta 112 Acil olmak üzere tüm birimlerin hizmet vermeye devam ettiğini vurgulayan Gümüş, her koşulda Türkiye'nin her köşesine hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti.

Sağlıkçılara yönelik gün gün saldırılar

Gümüş'ün verdiği bilgiye göre sağlık çalışanları ve birimlerine yönelik PKK saldırıları şöyle:

-24 Temmuz'da Erzurum'un Tekman ilçesinde bir ambulans 3 sağlık görevlisi ile kaçırıldı, personel daha sonra serbest bırakıldı.

-27 Temmuz ve 9 Ağustos tarihlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde 112 Acil ekibine iki ayrı saldırı gerçekleşti.

-2 Ağustos'ta Bitlis Tatvan İlçe Devlet Hastanesine saldırı düzenlendi, Güroymak ve Gökova ilçelerinde de 112 ambulansına molotofkokteyli atıldı.

-3 Ağustos'ta Ağrı'da bir ambulans çatışma bölgesine giderken yolda kurşunlandı.

-14 Ağustos'ta Silopi Devlet Hastanesinde görevli Dr. Serdar Acar PKK'lı militanlarınca kaçırılarak darp edildi.

-20 Ağustos'ta Ankara'nın Nallıhan İlçesi Devlet Hastanesine molotofkokteyli atıldı.

-27 Ağustos'ta Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan sağlık personeli Eyüp Ergin hayatını kaybetti

-31 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde eczacı Yunus Koca uğradığı silahlı saldırı sonucu eczanesinde, Kulp ilçesinde Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Abdullah Biroğul ise yol kesen PKK'lılar tarafından öldürüldü. Aynı gün bomba ihbarı üzerine İstanbul Gaziosmanpaşa 1 Nolu Acil Yardım İstasyonundaki ambulans bomba imha ekiplerinin müdahalesi sonucu zarar gördü.

AA

HABERE YORUM KAT