1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK Reyhanlı Halkını Hedef Alıyor
PKK Reyhanlı Halkını Hedef Alıyor

PKK Reyhanlı Halkını Hedef Alıyor

​​​​​​​Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kent merkezine ikinci roketli saldırı düzenlendi. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi saldırıda 1 Suriyelinin öldüğünü, 2'si ağır 32 yaralı olduğunu açıkladı.

21 Ocak 2018 Pazar 19:56A+A-

Son dakika gelen habere göre Reyhanlı'ya gündüz saatlerinde atılan 3 roketin ardından akşam saatlerinde bir roket daha atıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki üç yere roket düştü. Alınan ilk bilgiye göre, ilçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen iki roket isabet etti.

Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet etti.

Edinilen bilgiye göre, kara harekatının başlatıldığı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın sınır birliklerinde denetleme ve incelemelerde bulunduğu sırada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin bölgesinden 3 roket atıldı. Roketlerden birinin kent merkezinde bir aracın üzerine diğeri bir binanın çatısına üçüncüsü de bir evin bahçe duvarına düştüğü öğrenildi.

23-1516543197.jpg

Saldırıda ilk belirlemelere göre Suriye uyruklu 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye güvenlik görevlileri ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan roketli saldırıda çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

HATAY VALİSİ: 4'Ü AĞIR, 37 YARALIMIZ VAR

Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı ilçesine roket atılmasıyla ilgili, "Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var." dedi.

Ata, olayda yaralananları tedavi gördükleri Reyhanlı Devlet Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

24-1516543207.jpg

Hastane yetkililerinden yaralılar hakkında bilgi alan Ata, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayda 37 kişinin yaralandığını söyledi.

lnajj_1516549481_097.jpg

Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu belirten Ata, şöyle devam etti:

"Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var. Bunların 3'ü Hatay Devlet Hastanesinde, biri Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde. Şu an Reyhanlı Hastanesinde de 2 hastamız var ve sağlık durumları iyi, gözlem altına alındılar. Onlar da muhtemelen yakın tarihte taburcu edilecekler."

Ata'nın ziyaretine AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal ve Fevzi Şanverdi de katıldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT