1. HABERLER

  2. HABER

  3. "PKK Olay Yerinin Sağlıklı Şekilde İncelenmesini Engelledi"
"PKK Olay Yerinin Sağlıklı Şekilde İncelenmesini Engelledi"

"PKK Olay Yerinin Sağlıklı Şekilde İncelenmesini Engelledi"

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır'daki PKK saldırısına ilişkin, "Heyete saldıran PKK terör örgütü, olay yerinin sağlıklı şekilde incelenmesini engellemiştir" dedi.

01 Aralık 2015 Salı 17:34A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki PKK saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin Sur ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulunarak, eşi Türkan Elçi'ye başsağlığı dileklerini iletti. 

Bozdağ, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yeri incelemesinde 83 delil tespiti yapıldığını, görüntü ve fotoğraf çekildiğini, kamera kayıtlarının alındığını söyledi.

Delillerden 71 unsurun, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından incelenmek üzere uzmanlara verileceğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Soruşturmanın her aşamasında Diyarbakır Barosunun değerli avukatları bulunmaktadır. Gizli, örtülmüş, saklanmış ve ihmal edilmiş olan herhangi bir şey söz konusu değildir. Soruşturma gayet açık, net ve şeffaf şekilde bundan sonra da yürütülecektir. Herhangi bir gizlilik kararı alınmamıştır. Cumhuriyet savcıları herhangi bir gizlilik kararı almayı düşünmediklerini de ifade etmişlerdir."

Olay yeri incelemesi yapan heyete ve polislere 3 kez saldırı olduğuna işaret eden Bozdağ, "Heyete saldıran PKK terör örgütü olay yerinin sağlıklı şekilde incelenmesini engellemiştir. Delillerin sağlıklı toplanmasına engel olmak için elinden gelen her türlü çabayı ortaya koymuştur" diye konuştu.

2 kovan yeleği ile 1 çekirdek bulundu

Bozdağ, "Bulunan deliler arasında Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği var mı?" sorusuna, "Şu anda bulunan deliler arasında kovanlar var, 2 kovan yeleği, 1 de deforme olmuş mermi çekirdeği  var. Onların balistik incelemesi sürüyor. Bir de kaçan teröristlerin kullandığı tespit edilen silah var. O silah içerisinde de mermiler, şarjör diğer şeyler var. Bunların incelenmesi devam ediyor" yanıtını verdi.

"Elde edilen delillerin olayın aydınlanmasına yeterli olacağını düşünüyor musunuz? sorusu üzerine Bozdağ, "Şu anda soruşturma sürüyor. Elde edilen delillerin balistik ve Adli Tıp incelemesi ile pek çok yönü var. Bunların hepsi tamamlandıktan sonra buna dair bir değerlendirme yapma imkanı olur. Şu aşamada kesin bir bilgi verme imkanı yok" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT