1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, HDP’li Olmayanları Katletmeye Devam Ediyor
PKK, HDP’li Olmayanları Katletmeye Devam Ediyor

PKK, HDP’li Olmayanları Katletmeye Devam Ediyor

PKK, Şırnak’ın Silopi ilçesinde İsmet Tatar ve 19 yaşındaki oğlu Cengiz Tatar’ı önceki gece infaz etti. Bölgenin öndegelen ailelerinden olan Tatar ailesi, PKK’ya karşı tavrıyla biliniyor.

30 Ağustos 2015 Pazar 05:50A+A-

45 yaşındaki İsmet Tatar ve oğlu 19 yaşındaki Cengiz Tatar, Şırnak-Silopi'de önceki gece silahla öldürülmüş olarak bulundu. Bölgede PKK'ya karşı tavrıyla bilinen Tatar ailesinin mensubu baba-oğul, PKK örgütü tarafından infaz edildi. Kavallı Köyü yakınlarında çevreyolu köprüsü altında tabancayla vurularak öldürülen 19 yaşındaki Cengiz Tatar'a, babasının gözü önünde işkence edildiği tespit edildi. Cengiz Tatar'ın vücudunun çeşitli bölgelerinde çok sayıda kurşun bulundu. Ayrıca kolunun kırık olduğu da tespit edildi. PKK'lılar, oğlunu gözünün önünde işkenceyle öldürdükten sonra baba İsmet Tatar'ı ise tek kurşun ile katletti. İsmet Tatar'ın son olarak evinden ayrılırken, arkadaşlarıyla yemeğe gittiklerini söylediği öğrenildi.

Bölgede PKK'ya olumlu bakmayan Tatar ailesi, bu yüzden zaman zaman PKK'nın saldırılarına maruz kalıyor. Örgütün, bölgedeki güçlü bir aile olan Tatar'lara yönelik bu saldırısının gözdağı amaçlı olduğu belirtiliyor. Bölgede HDP'li olmayan ailelere yönelik saldırılarını artıran PKK'nın son infazı, Silopi'deki diğer aileleri de endişeye sevk etti. Bölgede nüfuzu oldukça güçlü olan Tatar ailesine bile saldıran PKK'nın meydan okuması sonrası, HDP'ye oy vermeyecek birçok ailenin bölgeyi terk etmeye başladığı dile getiriliyor. Tatar ailesinden Arslan Tatar, 7 Haziran seçimlerinden AK Parti'den Şırnak milletvekili adayı olmuştu. Tatar ailesi, bölgede HDP-PKK çizgisindeki partilere karşı durmasıyla biliniyor. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum