1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Daha Önce de Aynı Köyden 3 Kişiyi Öldürmüş
PKK Daha Önce de Aynı Köyden 3 Kişiyi Öldürmüş

PKK Daha Önce de Aynı Köyden 3 Kişiyi Öldürmüş

Şırnak'ta Hüda Par'lıların çoğunlukta olduğu köyde silahlı saldırı düzenleyen HDP yandaşlarının daha önce de aynı köyden biri 65 yaşındaki bir kadın olmak üzere üç kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 14:20A+A-

HDP'lilerin uzun namlulu silahla açtığı ateş sonucu 2 HÜDA PAR'lının katledildiği Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca köyünün daha önce de PKK'nın saldırısına uğradığı öğrenildi.

İLKHA'nın haberine göre 1990'lı yılların başlarnda aynı köye saldıran PKK, Hüseyin Demirel, Abdulgafur Bal ve Ayşe Öz'ü katletti.

Örgüt tarafından öldürülenlerden Hüseyin Demirel, 90'lı yıllarda yaptığı İslami çalışmalar nedeniyle defalarca PKK tarafından tehdit edildi. Tehditlere rağmen çalışmalarını sürdüren Demirel, köyünde İslami hayatın yaşanmasına önayak oldu. Daha sonra Nusaybin'e yerleşen Demirel, buradaki çalışmalarıyla da kısa sürede PKK'nın hedefi haline geldi. Burada da tehditler alan Demirel, 30 Temmuz 1992 yılında PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledildi.

Aynı köyden katledilen bir diğer isim ise Abdulgafur Bal'dı. İdil'e bağlı Kozluca köyünden sonra yerleştiği Nusaybin'de de İslami hizmetlerini sürdüren Bal, burada da PKK'nın saldırılarına maruz kaldı. Bal, askerden geldikten sonra Nusaybin'de bir arkadaşıyla beraber diğer birinin evine taksiyle giderken uğradığı silahlı saldırıda katledildi.

KURBANLARDAN BİRİ DE 65 YAŞINDAKİ KADIN

Aynı köyde PKK'nın vahşi saldırısına uğrayan bir diğer Müslüman'da 65 yaşındaki Ayşe Öz'dü. Kozluca köyünde oturan Ayşe Öz, bazen de Nusaybin'de bulunan evlerinde kalıyordu. Köydeki İslami çalışmalara verdiği destekle İslam düşmanlarının hedefi haline gelen Öz'ü katletmek isteyen PKK'lları uygun zamanı beklemeye başladı.

Nusaybin'deki evinde bulunduğu bir sırada evini basan bir grup PKK'li, uzun namlulu silahlarla evde yalnız başına bulunan 65 yaşındaki Ayşe Öz'ü tarayarak katletti.

 

HABERE YORUM KAT